Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Dünya Kupası: Kadın hakemler Katar’da düdük çalacak – Türk hakemlere görev verilmedi

FIFA, Dünya Kupası’nda görev alacak hakemleri açıkladı. 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek organizasyonda maç yönetecek hakemler arasında tarihte ilk kez kadın hakemlere de yer verildi. Öte yandan 2014 ve 2018 FIFA Dünya Kupaları’nda düdük çalan Cüneyt Çakır da dahil olmak üzere Türk hakemlerine 2022 Dünya Kupası’nda görev verilmedi. 

Dünya Kupası tarihinde ilk: Kadın hakemler Katar’da düdük çalacak 

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’na altı konfederasyondan katılacak 36 orta, 69 yardımcı ve 24 video yardımcı hakemin belli olduğunu açıkladı. 2022 Dünya Kupası’nda maç yönetecek hakemler arasında tarihte ilk kez kadın hakemlere de yer verildi. Fransa’dan Stephanie Frappart, Ruanda’dan Salima Mukasanga ve Japonya’dan Yoshimi Yamashita’nın yanı sıra yardımcı hakemler Brezilya’dan Neuza Back, Meksika’dan Karen Diaz Medina ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Kathryn Nesbitt, Katar’da görev alacak.

Öte yandan 2014 ve 2018 FIFA Dünya Kupaları’nda düdük çalan Cüneyt Çakır da dahil olmak üzere Türk hakemlerine 2022 Dünya Kupası’nda görev verilmemesi dikkat çekti

Stephanie Frappart, tarih yazmaya devam ediyor

Fransa futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli hakemlerden olan Stephanie Frappart, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda görev alarak tarihe geçecek. Fransa 3. Ligi’nde (Championnat Ulusal) hakemlik kariyerine adım atan Frappart, 2014 yılında Fransa 2. Ligi (Ligue 2) görev alan ilk kadın hakem oldu. 38 yaşındaki Fransız hakem, 2015 yılında Kanada’da düzenlenen FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda yer alarak kariyerinde dev bir adım attı. 

2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda da görev alan Frappart, 2019 yılının Temmuz ayında Amerika Birleşik Devletleri ile Hollanda arasında oynanan turnuvanın finalinde düdük çaldı. Frappart ayrıca, 28 Nisan 2019’da Amiens-Strasbourg arasındaki karşılaşmada düdük çalarak Fransa 1. Ligi’nde (Ligue 1) görev alan ilk kadın hakem oldu. Kariyer basamaklarını emin adımlar ile tırmanan Frappart, 2 Aralık 2020’de Juventus-Dinamo Kiev UEFA Şampiyonlar Ligi maçını yöneterek Şampiyonlar Ligi’nde düdük çalan ilk kadın hakem olmayı da başardı. Fransız hakem, Hollanda ve Letonya arasında 2021 yılının Mart ayında oynanan karşılaşma ile birlikte FIFA Dünya Kupası elemelerinde düdük çalan ilk kadın unvanını da kazandı. Stephanie Frappart, kariyer zirvesini ise geçen sene yaşadı. Frappart, UEFA tarafından geçen yıl Avrupa Şampiyonası maçlarında görev verilen ilk kadın hakem oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.