Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

42 yıllık hasret sona erdi: UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon Eintracht Frankfurt

UEFA Avrupa Ligi’nde heyecan sona erdi. Normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Rangers’ı penaltılar ile geçen Eintracht Frankfurt, Avrupa’nın iki numaralı kupasında mutlu sona ulaştı. Almanya temsilcisi, 42 yıl aradan sonra bu başarıyı tekrarlamış oldu. 

UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon Eintracht Frankfurt

Rangers, UEFA Avrupa Ligi final maçında Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya geldi. İspanya’nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic yönetti. 

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya ise İskoçya temsilcisi hızlı başladı. Eintracht Frankfurt savunmasının hatasını iyi değerlendiren Joe Aribo, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelere yolladı ve takımını öne geçirdi. Ancak Eintracht Frankfurt’un Aribo’nun golüne cevabı kısa sürdü. Seyircisinin desteğini arkasına alan Almanya temsilcisi, 69. dakikada skorda dengeyi sağladı. Filip Kostic’in harika ortasında meşin yuvarlağa dokunan Rafael Borrre, fileleri sarsarak skora dengeyi getiren isim oldu. Maçın normal süresi, Aribo ve Borre’nin karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

Her iki takım da uzatma devrelerinde risk almaktan kaçındı. Avrupa’nın iki numaralı kupasında mutlu sona ulaşan ekip seri penaltı atışlarının ardından belli oldu. Penaltılarda Rangers’a 5-4 üstünlük kuran Eintracht Frankfurt, UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı. 

1980’deki UEFA Kupası şampiyonluğundan bu yana ilk kez Avrupa kupalarında finale yükselme şansı yakalayan Frankfurt, Rangers’ı yenerek 42 yıl aradan sonra bu başarıyı tekrarlamış oldu. Eintracht Frankfurt, aynı zamanda Avrupa Ligi tarihinde Chelsea ve Villarreal’in ardından sezonu namağlup tamamlayan üçüncü takım olmayı başardı. Almanya temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi zaferinin ardından Devler Ligi’ne doğrudan katılma hakkı da elde etti. Eintracht Frankfurt, önümüzdeki sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Eintracht Frankfurt, kupasına kavuştu:

Eintracht Frankfurt, 1997’den bu yana UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon olan ilk Bundesliga temsilcisi oldu. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.