Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (19 Mayıs 2022): Türkiye’den İsveç ve Finlandiya’ya NATO engeli & Erdoğan: “SADAT ile alakam yok”

Türkiye’nin, resmi olarak NATO’ya katılmak için başvuran İsveç ve Finlandiya’nın üyelik sürecine ilişkin ön görüşmeleri engellediği iddia edildi. Türkiye neden İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğine mesafeli? Bundan sonra süreç nasıl işleyecek? Prof. Dr. Serhat Güvenç yorumladı.

Reuters’ın bir NATO diplomatına dayandırdığı haberinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Almanya’nın başkenti Berlin’de geçen cumartesi (14 Mayıs) katıldığı NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısında İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin “feminist politikasından” rahatsız olduğu iddia edildi.

Siyasette SADAT tartışmaları sürüyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “CHP’nin başındaki zat sebep yokken SADAT’ın önünde zırvalamıştır. Alakam olmadığı halde bizim kullandığımız bir darbeci kuruluş olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor” dedi. Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ın SADAT ile ilgili açıklamalarına Twitter’da “Erdoğan ‘SADAT ile alakam yok’ demişsin. Tanıştırayım, devlet sırlarının konuşulduğu toplantıda solundaki 6. kişi SADAT’ın kurucusu” yazarak yanıt verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.