Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rekor fiyat: Michelangelo’nun çizimi Paris’te 23 milyon euroya satıldı

Rönesans dönemi sanatçısı Michelangelo’nun yıllar sonra ortaya çıkan eskiz çalışması, dün (18 Mayıs) Paris’teki Christie’s müzayede evinde 23 milyon euroya satıldı. 

Michelangelo’nun yıllar sonra ortaya çıkan eseri, Paris’te bulunan Christie’s müzayede evi tarafından satışa sunuldu. 15. yüzyılın sonlarında yapıldığı düşünülen ve çıplak bir erkeği tasvir eden çalışma, dünkü (18 Mayıs) açık artırmada 23 milyon 162 bin euroya alıcı buldu.

Yıllar sonra bir Fransız koleksiyonunda ortaya çıkan eskizin, Michelangelo’nun ilk eserlerinden biri olduğu düşünülüyor. Ayrıca, eserin, İtalyan ressam Masaccio’nun Floransa’daki Brancacci şapelinde bulunan “The Baptism of the Neophytes” adlı freskinin yeniden üretimi olduğu belirtiliyor.

Yıllarca bir köşede unutulmuştu

Michelangelo’nun eseri, 1907’de Paris’te satılmış ve Christie’s müzayede evindeki bir uzman tarafından Michelangelo’nun eserlerinden biri olduğu belirlenene kadar büyük ölçüde unutulmuştu. 

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.