Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Maltepe mitingi öncesi merak edilenler: Meral Akşener mitinge katılmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç davadan aldığı cezaların Yargıtay tarafından onanmasının ardından parti yönetimi, Bursa mitingini İstanbul’a taşıma kararı aldı. Bugün (21 Mayıs) düzenlenecek Maltepe mitingine kimler katılacak? Altılı masa mitinge davet edildi mi? Canan Kaftancıoğlu konuşma yapacak mı?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç davadan aldığı cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından parti, Bursa mitingini İstanbul’a taşıma kararı aldı. Birçok sanatçının da duyurusunu yaptığı bu mitinge altılı masada yer alan diğer partilerin katılıp katılmayacağı merak ediliyor.

Mersin mitingine benzer bir program olacak

CHP’nin “Milletin Sesi” isimli ilk mitingi 4 Aralık 2021’de Mersin’de düzenlenmişti. Maltepe’de düzenlenecek mitingde de Mersin’de olduğu gibi önce vatandaşlar kürsüye çıkıp konuşma yapacak. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halka seslenecek.

Program akışında şu an için başka bir ismin konuşma yapmasının öngörülmediğini belirten CHP’li yetkililer, son dakikaya kadar programda değişiklikler olabileceğine ve başka isimlerin de konuşma yapma olasılığının hâlâ olduğunu dile getirdi.

Genel başkanlar mitinge katılmayacak

Maltepe’de yapılacak mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında genel başkan düzeyinde katılım olmayacak. CHP’li kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre altılı masada yer alan bütün İstanbul il başkanlarına miting davetiyesi yollandı. İYİ Partili kaynaklar İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Maltepe mitingine katılacağını iletti.

“Basın mensupları bile tek başlarına bir miting oluşturabilir”

CHP’li kaynaklardan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yarınki mitinge yoğun bir katılım olacak. Katılım sayısı ile alakalı net bir bilgi vermenin doğru olmayacağını söyleyen CHP’li bir kaynak, “Miting alanı oldukça geniş ancak ben kalabalığın miting alanının dışına da taşacağını düşünüyorum. Mitinge katılacak basın mensupları sayısı da çok fazla. Tek başlarına bile bir miting oluşturabilirler” dedi. 

Gezi hükümlülerinin aileleri de katılacak

Mitingte ayrıca Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala ve 18’er yıl hapis cezası verilerek tutuklanan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin aileleri de sahneye çıkacak.

YanıtlaYönlendir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.