Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteciler Hale Gönültaş ve Seyhan Avşar’a tehdit

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın bir adamının eroinle yakalandığını haberleştiren Halk TV muhabiri Seyhan Avşar ve IŞİD’li kadının bıçaklı cihat videosunun Millet Bahçesi’nde çekildiğini ortaya çıkaran kısadalga.net muhabiri Hale Gönültaş, tehdit edildiklerini açıkladı.

kısadalga.net muhabiri Hale Gönültaş, geçen yıl İstanbul’da düzenlenen bir baskınla gözaltına alınan IŞİD üyesi bir kadının, elinde bıçakla şeriata karşı çıkanları ölümle tehdit ettiği görüntülerin İstanbul Başakşehir Millet Bahçesi’nde çekildiğini haberleştirmişti.

Sosyal medyadan açıklama yapan Gönültaş, tehdit ve taciz edildiğini açıklayarak, “Tevhid Grubu’ndan gelen tehdit içeren arama ve tacizleri görünür kılmadım. Lakin söz konusu grubun sosyal medya üzerinden ismimi hedef göstererek başlattığı kampanya riskli bir sürece doğru ilerlemektedir” dedi.

Gazeteci Seyhan Avşar ise “Çakıcı için kurşun atan tetikçi eroinle yakalanmış: İfadesinde yok yok” başlıklı haberi nedeniyle tehdit edildiğini duyurdu. Sosyal medyadan açıklama yapan Avşar, “Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için tehdit ediliyorum. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağım. Ancak başıma bir şey gelirse sorumluları bellidir bilinsin isterim” diye yazdı.

DİSK Basın İş’ten açıklama: “Gazeteci arkadaşlarımızın yanındayız”

DİSK Basın-İş Sendikası, gazetecilere yönelik tehditlerin ardından açıklama yayımladı. Açıklamada; “Gazeteci Seyhan Avşar ve Hale Gönültaş yaptıkları haberler nedeniyle tehdit ediliyor. Gazetecilerin ilkesi kamu yararıdır ve hiçbir tehdit, baskı onları halka gerçek haberleri ulaştırmaktan alıkoymayacak. Gazeteci arkadaşlarımızın, gazetecilerin yanındayız” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.