Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’de koalisyon hükümeti meclisteki çoğunluğu kaybetti

İsrail’de bir milletvekilinin dün (19 Mayıs) El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile’nin cenazesindeki polis müdahalesini gerekçe göstererek istifa etmesinin ardından hükümeti oluşturan koalisyon parlamentoda çoğunluğu kaybetti.

İsrail’de Meretz Partisi’nin milletvekili Ghaida Rinawie Zoabi’nin dün (19 Mayıs) görevinden istifa etmesinden sonra Başbakan Naftali Bennett liderliğindeki koalisyon mecliste çoğunluğu kaybetti. 120 milletvekilinin bulunduğu mecliste koalisyon hükümetinin koltuk sayısı 59’a düştü.

Zoabi, istifasına ilişkin açıklamasında “Koalisyon başkanları Arap toplumu için son derece önemli olan temel konularda tekrar tekrar şahin, katı ve sağcı tutumlar sergilediler” dedi.

Koalisyonu bıraktı

Açıklamasında El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile’nin de hayatını kaybetmesine atıfta bulunan Zoabi, “Toplumumu utanç verici şekilde taciz eden bir koalisyonun varlığını desteklemeye devam edemem” diye konuştu.

Zoabi’nin istifası ne anlama geliyor?

Zoabi’nin istifası, muhalefet partilerinin mecliste 61 koltuğu bulunduğu anlamına geliyor. Bu sayı muhalefete, 59 milletvekili olan koalisyon hükümetine karşı meclisi feshetme ve yeni bir seçim talebi sunma hakkı veriyor.

Kaynak: France 24

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.