Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de heyecan sona eriyor: Nuri Şahin’in Fraport TAV Antalyaspor’u Galatasaray karşısında – Şampiyon Trabzonspor, Medipol Başakşehir deplasmanında

Trabzonspor’un şampiyon olarak tamamladığı Süper Lig 2021-2022 sezonunda heyecan, bu hafta oynanacak maçların ardından sona erecek. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Nuri Şahin’in Fraport TAV Antalyaspor’u Galatasaray karşısında 

Galatasaray, bugün (20 Mayıs) Fraport TAV Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. Antalya Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Yasin Kol yönetecek.

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 17 karşılaşmada yedi galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, son haftasına girilen ligde topladığı 51 puan ile 11. sırada bulunuyor.  

Adana Demirspor’u 3-2 mağlup ederek moral bulan Galatasaray, sezonu Fraport TAV Antalyaspor galibiyeti ile kapatmayı amaçlıyor. Antalyaspor ile oynadığı son 11 lig maçında sekiz galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen sarı-kırmızılılar, son sekiz karşılaşmanın yedisinde ise kalesini gole kapattı. Galatasaray, deplasmanda oynadığı son iki lig maçında da kalesinde gol görmemeyi başardı. Öte yandan bu sezon ligde 52 gol yiyen Galatasaray, lig tarihinde kalesinde gördüğü en yüksek gol sayısına ulaştı.  

Domenec Torrent’in Fraport TAV Antalyaspor karşısındaki en büyük kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Kerem, bu sezon çıktığı 49 karşılaşmada 13 gol atıp, sekiz de asist yaptı.  

Nuri Şahin yönetiminde harikalar yaratan Fraport TAV Antalyaspor, 37 haftası tamamlanan ligde topladığı 58 puan ile yedinci sırada yer alıyor. Süper Lig’de devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Antalyaspor (10 galibiyet, beş beraberlik), aldığı galibiyetlerde rakip filelere 27 gol attı. 

Beşiktaş’ın konuğu İttifak Holding Konyaspor

Beşiktaş, 21 Mayıs Cumartesi günü İttifak Holding Konyaspor ile kozlarını paylaşacak. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Sarper Barış Saka yönetecek.

Beşiktaş, son 20 haftada sadece 34 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 37 karşılaşmada topladığı 58 puan ile lider Trabzonspor’un 23 puan gerisinde altıncı sırada yer alıyor.

Önder Karaveli ile yolları ayırdıktan sonra göreve Valerien Ismael’i getiren Beşiktaş, yeni teknik direktörü ile çıktığı yedi karşılaşmada üç galibiyet, üç beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. İttifak Holding Konyaspor’u mağlup ederek sezonu üç puan ile kapatmak isteyen Beşiktaş, rakibini konuk ettiği son altı maçı kazandı ve bu maçlarda 18 gol atarken kalesinde sadece üç gole izin verdi. Öte yandan bu sezon Süper Lig’de 13 maçı eşitlik ile sona eren Beşiktaş, 21. yüzyılda en fazla beraberlik yaşadığı sezonu geçirdi.

Valerien Ismael’in İttifak Holding Konyaspor maçındaki en büyük kozu, Rachid Ghezzal olacak. Cezayirli yıldız, bu sezon çıktığı 42 karşılaşmada beş gol atıp, altı da asist yaptı. 

İlhan Palut’un çalıştırdığı İttifak Holding Konyaspor ise 37 haftası tamamlanan ligde topladığı 67 puan ile üçüncü sırada yer alıyor. Deplasmanda çıktığı son 13 lig maçında da gol atan yeşil-beyazlılar, sezonun ilk yarısında oynanan maçta Beşiktaş’ı 1-0 yenmişti.

Fenerbahçe, sezonu Malatya deplasmanında kapıyor

Fenerbahçe, 21 Mayıs Cumartesi günü Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Volkan Bayarslan yönetecek.

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 19 maçta 42 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son 13 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 70 puan ile ikinci sırada yer alıyor.

İsmail Kartal’ın öğrencileri, son haftalarda oldukça formda. Son 13 haftada 10 galibiyet alan Fenerbahçe, aldığı galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az iki gol attı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u mağlup ederek sezonu ikinci sırada tamamlamak isteyen sarı-lacivertliler, sezonun ilk yarısında oynanan maçta rakibini 2-0 yenmişti. Fenerbahçe, aynı zamanda İsmail Kartal’ın ilk maçına çıktığı Ocak 2022’den bu yana Süper Lig’de en fazla puan (35) toplayan ve en yüksek gol averajına (17) sahip takım olarak dikkat çekiyor.

İsmail Kartal’ın Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısındaki en büyük kozu ise İrfan Can Kahveci olacak. Yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 28 karşılaşmada üç gol atıp, altı da asist yaptı. 

Küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise 37 haftası tamamlanan ligde topladığı 20 puan ile son sırada yer alıyor.

Şampiyon Trabzonspor, Medipol Başakşehir ile kozlarını paylaşacak

Trabzonspor, 22 Mayıs Pazar günü Medipol Başakşehir ile kozlarını paylaşacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Atilla Karaoğlan yönetecek. 

Üç hafta önce şampiyonluğunu ilan ederek 38 yıl aranın ardından mutlu sona ulaşan Trabzonspor, ligde oynadığı 37 karşılaşmada 81 puan topladı. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 68 gol atarken kalesinde ise yalnızca 33 gol gördü.

Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak tarihinin yedinci şampiyonluğunu kazanan Trabzonspor, formalite maçları için sahaya çıkıyor. Bordo-mavililer, sezonu üç puan ile kapatmayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda Medipol Başakşehir deplasmanına konuk olacak Trabzonspor, rakibi ile deplasmanda oynadığı son sekiz maçta bir galibiyet, üç beraberlik ve dört mağlubiyet alarak kötü bir görüntü çizdi. Öte yandan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, bu sezon lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol (36) atan takım olarak dikkat çekiyor.

Avcı’nın bu maçtaki en önemli gol ayağı ise Edin Visca olacak. Visca, Trabzonspor forması ile çıktığı 20 karşılaşmada altı gol atıp, dört de asist yaptı.

Emre Belözoğlu’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Medipol Başakşehir, ligin son haftasına girilirken topladığı 62 puan ile dördüncü sırada yer alıyor. Turuncu-lacivertliler, Trabzonspor ile oynadığı son 13 lig maçında sadece bir kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, sahasında oynadığı son üç maçta ise kalesini gole kapattı. 

Süper Lig’de son haftanın programı şöyle:

20 Mayıs Cuma

Fraport-TAV Antalyaspor-Galatasaray 

Gaziantep FK-Çaykur Rizespor

21 Mayıs Cumartesi

Altay-Kasımpaşa

Demir Grup Sivasspor-Yukatel Kayserispor

Beşiktaş-İttifak Holding Konyaspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe

22 Mayıs Pazar

Medipol Başakşehir-Trabzonspor

VaVa Cars Fatih Karagümrük-Aytemiz Alanyaspor

Atakaş Hatayspor-GZT Giresunspor

Adana Demirspor-Göztepe

Süper Lig’de son hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.