Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines Euroleague Final-Four finalinde Anadolu Efes’in rakibi Real Madrid

Real Madrid ile FC Barcelona’yı karşı karşıya getiren Final-Four yarı final mücadelesinde ezeli rakibini 86-83’lük skorla mağlup eden Real Madrid finale yükseldi. Real Madrid finalde temsilcimiz Anadolu Efes’in rakibi oldu.

Belgrad Stark Arena’da oynanan karşılaşmada, karşılıklı basketlerle geçen ilk periyot 19-19’luk eşitlikle sona erdi. İkinci çeyrekte Nicolas Lapprovittola ve MVP Nikola Mirotic’in skorer oyunu ile farkı çift haneye kadar çıkaran FC Barcelona devreyi de 45-34’lük üstünlükle kapattı.

İkinci yarıya savunmada fizikselliği artırarak FC Barcelona’yı durdurmayı başaran Real Madrid, hücum tarafında da Fabien Causeur’ün basketleriyle farkı kapatmayı başardı. Sergio Llull’ün bitime 1:16 kala bulduğu 3-sayılık atış isabetiyle 58-56’ya getirerek öne geçen Real Madrid üçüncü çeyreği de 60-56 önde kapattı.

Son periyotta da üstünlüğünü koruyan Real Madrid, bitime 4:34 kala Guerschon Yabusele’nin elinden bulduğu 3-sayılık basketle farkı 7 sayıya kadar çıkardı (73-66). Nicolas Laprovittola’nın üst üste bulduğu iki 3-sayılık basketle farkı kapatan FC Barcelona, Nikola Mirotiç’in basketi ile 2:25 kala skoru 75-75’te eşitledi. Koç Pablo Laso’nun molasının ardından Fabien Causeur’in elinden bulduğu üst üste 5 sayı ile üstünlüğü tekrar eline geçiren Real Madrid,  üstünlüğünü maç sonuna kadar korumayı bildi ve sahadan 86-83’lik galibiyetle ayrıldı. 

Real Madrid’de Fabien Causeur ve Guerschon Yabusele 18’er sayı ile galibiyette önemli rol oynarken, Sergio Llull de 15 sayı kaydetti. FC Barcelona’da ise Nikola Mirotic’in 26 sayı, 12 ribaund ve 5 asistlik performansı yeterli olmadı. FC Barcelona’da milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı, süre aldığı 11 dakikada 2 sayı, 2 ribaund kaydetti.

Guerschon Yabusele havayolları:

Luka Doncic antrenmanda da Real Madrid’e desteğini gösteriyor:

Brandon Davies kuvettli bitirdi:

Karşılaşmanın özeti:

Yarı final mücadelelerindeki en iyi 5 oyun:

Turkish Airlines Euroleague Final Four üçüncülük ve final karşılaşmalarının programı ise şöyle:

3’üncülük maçı:

FC Barcelona – Olympiakos 17:00

Final:

Real Madrid – Anadolu Efes 20:00

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler