Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (21 Mayıs 2022): Muhalefet sahada: CHP İstanbul’da, DEVA Partisi Gaziantep’de mitingde

Editör: Buket Topaktaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç davadan aldığı cezaların Yargıtay tarafından onanmasının ardından parti yönetimi, Bursa mitingini İstanbul’a taşıma kararı aldı. Bugün saat 18.00’de başlayan mitingi izlemek üzere 350’den fazla gazeteci kayıt yaptırdı. Mitinge CHP milletvekilleri, CHP’li belediye başkanları, Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin ve Gezi davası hükümlülerinin aileleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Gezi aileleri adına konuşan Meriç Kahraman, “Bu adalet talebi kentlerimizin yağmalanmadığı, kamu kaynaklarının yok edilmediği, yargının bağımsız olduğu bir gelecek içindir” dedi.

Halka seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Haramilerin saltanatı yıkılıyor” diye konuştu.

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin de Gaziantep’te mitingi vardı. Bu miting hem partinin hem de Genel Başkan Ali Babacan’ın ilk mitingiydi. Mitingden önce Medyascope’a konuşan DEVA Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya kendilerine miting alanı verilmek istenmediğini, afiş ve pankart asmalarının engellendiğini belirtmişti

EuroLeague 2021-2022 sezonu sona eriyor. Temsilcimiz Anadolu Efes ile Real Madrid bugün saat 20:00’de Belgrad Stark Arena’da şampiyonluk için parkeye çıkacak.

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş, Medyascope muhabiri Ali Deniz Çakır ve Medyascope Spor Servisi Editörü Doğa Üründül değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.