Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Flake’e İstanbul’daki CHP mitingi öncesi büyükelçiliğin yayımladığı uyarıdan duyulan rahatsızlık iletildi.

ABD Büyükelçiliği, dün (21 Mayıs) İstanbul- Maltepe’de düzenlenen CHP mitingi öncesinde vatandaşlarına yönelik uyarı mesajı yayımlamıştı.

Uyarıda, öngörülemez ve şiddete dönüşebilecek olayların gerçekleşebileceği, Amerikan vatandaşlarının protestolardan kaçınması gerektiği belirtilmişti.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake Dışişleri’ne çağrıldı. 

Yayımlanan uyarıdan Türk makamlarının duyduğu rahatsızlık Flake’e iletildi.

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre; Flake’e, “siyasi parti mitinglerinin Türk demokrasisinin köklü bir geleneğini oluşturduğu ve Türkiye’de bu konuda sanki önemli bir problem varmış izlenimi yaratılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi. Ayrıca, mitingin dün sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği ve herhangi bir olayın yaşanmadığı” aktarıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.