Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (22 Mayıs 2022): “Milletin Sesi” mitinginde Kılıçdaroğlu adaylığını mı ilan etti? | İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasının önemi ne? – Yüksel Taşkın ve Fuat Keyman değerlendirdi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç davadan aldığı cezaların Yargıtay tarafından onanmasının ardından parti yönetiminin Bursa’dan İstanbul’a taşıma kararı aldığı “Milletin Sesi” mitingi Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlendi. 500 bine yakın kişinin katıldığı miting CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının sahneye çıkarak halkı selamlaması ile başladı. Daha sonra Yargıtay’ın hakkında verilen cezaların dört yıl 11 ay 20 günlük kısmını onadığı Canan Kaftancıoğlu sahneye çıktı ve halkı selamladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte sahneye çıktı ve “Beş yıl önce ilk adımını attığımız yürüyüşün finaline yaklaşıyoruz. Az kaldı” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu mitingle birlikte cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmiş oldu mu, mitingde hangi mesajlar öne çıktı? Haber Hafta Sonu’nda bu akşam CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın cevapladı.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırması, küresel güvenlik meselesini yeniden tartışmaya açtı. NATO’nun sağladığı güvenlik şemsiyesinden yararlanmak isteyen ilk ülke, Finlandiya oldu. İsveç de Finlandiya’nın ardından ülkenin 200 yıllık tarafsızlık politikasını sonlandırdı ve NATO’ya başvurdu. Ancak NATO’ya girmek isteyen iki ülke Türkiye’nin itirazıyla karşılaştı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusunun ele alındığı görüşmede Erdoğan, İsveç’e Ankara’nın taleplerini sıraladı. Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğine neden mesafeli? Haber Hafta Sonu’nun bir diğer konuğu İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr.  Fuat Keyman cevapladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.