Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı’ndan “maymun çiçeği” açıklaması

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Türkiye’de bugüne kadar Monkeypox (maymun çiçeği) vakası görülmediğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Monkeypox yani maymun çiceği hastalığının kemirgenler ve primatlar gibi vahşi hayvanlardan kaynaklanan ve bazen insanlara bulaşan zoonotik bir hastalık olduğu hatırlatıldı.

Vakaların çoğunun Orta ve Batı Afrika’da görüldüğüne dikkat çekilerek, hastalığın temas ve solunan büyük damlacıklar yoluyla bulaşabildiği, 14 ila 21 gün içinde kendiliğinden düzeldiği belirtildi.

Hastalıkla ilgili gelişmelerin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) ve Uluslararası Sağlık Tüzüğü kapsamında diğer ülkelerin uluslararası odak noktaları ile bilgi alışverişinde bulunularak Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ve Erken Uyarı Dairesi Başkanlığı tarafından takip edildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Ülkemizde bugüne kadar vaka görülmemiştir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.