Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zorlu Holding ve MEF Üniversitesi ortaklığında öğretmen eğitimi programı “YetGen” başladı

Zorlu Holding ile MEF Üniversitesi’nin birlikte gerçekleştirdiği YetGen (Yetkin Gençler) Programı’nın 2022 yılı odağında öğretmenler var. Program, farklı branşlardan binden fazla öğretmene güncel konularda yetkinlik kazanabilmesi için tasarlanmış çevrimiçi derslerden oluşuyor.

Zorlu Holding ve MEF Üniversitesi’nin paydaşı olduğu “Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı” 5 Mayıs’ta başladı. 10 hafta sürecek programa, Türkiye’nin 75 ilinden, 22 farklı branşa mensup binden fazla öğretmen katılacak. Altı yıldır gerçekleştirilen Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı’nda bu yıl öne çıkan başlıklar; “21. yüzyıl okuryazarlığı”, “öz gelişim”, “liderlik”, “algoritmik düşünmeye giriş”, “eğitim teknolojileri”, “girişimcilik” ve “sürdürülebilirlik”.

Program, öğrencilere rehberlik edecek öğretmenlere ihtiyaç duyacakları yetkinlikleri kazandırmayı hedefliyor.

Zorlu Holding İnsan Kaynakları Grubu Başkanı Necmi Kavuşturan, programın odağında öğretmenlerin olmasını, “Elimizdeki bütün imkanları kullanarak yeni nesle ve onları yetiştirmede kritik öneme sahip çok değerli öğretmenlere destek olmak adına yeni projeler üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz” sözleriyle açıkladı. Kavuşturan’a göre dünyanın yeni meselelerini kavrayabilen nesillerin ortaya çıkması için öğretmenlere sağlanan kaynakların artması gerekli: “Sürdürülebilir büyüme, toplumsal-ekonomik refah için vicdanlı, donanımlı, bilim ışığında yetişmiş yetkin nesiller gerekiyor. Bu da eğitimlerle ve farklı etkileşimlerle kendisini bir dünya insanı olarak yetiştirmiş bir jenerasyonla mümkün. Bizim de tüm gayretimiz bu alanda alternatif olanaklar sunma yönünde.”

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut ise programın ortaya çıktığı günden bugüne geçirdiği dönüşümü şöyle özetledi: “Kapsayıcı ve hakkaniyete dayanan nitelikli eğitimi sağlamak ve herkes için yaşam boyu öğrenim fırsatlarını teşvik etmek için 2015 yılında liseliler için başlattığımız bu program, 2016 yılında 80 bursiyeri ile devam etti. 2020 yılında 400 üniversite ve 100 lise öğrencisi ile gerçekleştirildi. Pandemi, YetGen’i farklı bir noktaya taşıdı. Çevrimiçi eğitim ile Türkiye’nin her yerinden binlerce gence ulaştık. Şu anda YetGen Öğretmen Eğitimi Programı ile geleceği değiştirme tutkusu olan öğretmenlerle bir aradayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.