Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dövizdeki hareketlilik sürüyor – Euro 17 TL’yi geçti

Dövizdeki hareketlilik sürüyor. Euro 17, sterlin 20 Türk Lirası’nı aştı. Dolar da 15,94 seviyesinden işlem görüyor.

Euro, bugün öğle saatleri itibarıyla 17 Türk Lirası’nı (TL) aştı. Sterlin 20,08 TL’yi gördü. Cuma günü ((20 Mayıs) piyasa kapanışını 15,88 seviyelerinden yapan dolar ise bugün 15,99 liraya kadar çıktıktan sonra 15,94 seviyelerine geriledi.

TL son bir ay içinde euro karşısında yüzde 6,9, dolar karşısında ise yüzde 8 değer kaybetti. TL, sterlin karşısında da yüzde 5,6 oranında değer kaybına uğradı.

Dolar beklentisi fırladı

Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarına göre, yıl sonu dolar beklentisi 17,57’ye yükseldi. Katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL’ydi.

Altın fiyatlarında da hareketlilik var

Gram altın 954, çeyrek altın ise 1570 liradan işlem görürken altının ons fiyatı 1863 dolara yükseldi.

Negatif faiz dönemi bitebilir

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, temmuz ayında faiz artırımlarının başlayabileceğini ve negatif faiz döneminin bitebileceğini söyledi.

Lagarde, Varlık Alım Programı (APP) kapsamında net varlık alımlarının üçüncü çeyreğin başlarında bitmesini beklediğinin altını çizerken “Bu da sözlü yönlendirmemizde olduğu gibi temmuz ayında faiz artışı yapmamızı sağlar. Mevcut görünüme bakarsak üçüncü çeyreğin sonunda negatif faizden çıkmamız mümkün” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.