Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emin Alper’den Çiğdem Mater mesajı: “Aklımız ve kalbimiz onunla”

Yönetmen Emin Alper, 75. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde yarışan son filmi “Kurak Günler”in bugünkü dünya galasında Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan Çiğdem Mater’e teşekkür etti.

75. Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde yarışan Emin Alper imzalı “Kurak Günler”in dünya galası bugün (23 Mayıs) gerçekleşti. Galaya filmin oyuncu kadrosunda yer alan Selahattin Paşalı, Ekin Koç ve Selin Yeninci de katıldı.

Alper, filmin gösteriminden sonra yaptığı konuşmada Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Çiğdem Mater’e teşekkür etti. Alper, “Şu an bizimle değil çünkü gülünç bir dava sonucu hapse atıldı. Bizimle olmasa da aklımız ve kalbimiz onunla” dedi.

“Kurak Günler”, Yanıklar isimli bir kasabada savcı Emre ve belediye başkanı Selim arasında geçen çekişmeleri konu alıyor. Filmin, yarın ve 25 Mayıs’ta farklı gösterimler gerçekleştireceği belirtilirken Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.