Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Premier Lig’de şampiyon Manchester City: İlkay Gündoğan, golleri ve asisti ile gecenin kahramanı

İngiltere Premier Lig’de büyük heyecana sahne olan 2021-2022 sezonu sona erdi. İki farklı yenik duruma düştüğü maçta Aston Villa’yı 3-2 mağlup eden Manchester City, son beş sezonda dördüncü kez şampiyonluğa ulaştı. 

Premier Lig’de şampiyon Manchester City

İngiltere Premier Lig’de şampiyonun belirlendiği 38. hafta nefesleri kesti. Ligin son haftasına Manchester City, 90 puan ile lider, Liverpool ise 89 puan ile ikinci sırada girdi. 

Etihad Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta Manchester City, sahasında Liverpool’un efsane futbolcusu Steven Gerrard’ın çalıştırdığı Aston Villa ile kozlarını paylaştı. Villa karşısında aradığı golü bir türlü bulmayı başaramayan City, soyunma odasına 1-0 yenik gitti. Gerrard’ın öğrencileri, 70. dakikada ise Philippe Coutinho ile aradaki farkı ikiye çıkararak Etihad’ın buz kesmesine neden oldu. Ancak takımı 2-0 gerideyken 69. dakikada oyuna giren İlkay Gündoğan, maçın gidişatını tamamen değiştirdi. 76 ve 81. dakikalarda fileleri sarsan, 78. dakikada ise Rodri’nin golünde asist yapan İlkay, Manchester City’nin inanılmaz geri dönüşünde büyük rol oynadı. Liverpool’un Wolverhampton’u 3-1 mağlup etmesi şampiyonluk için yeterli olmadı.

Manchester City, iki farklı geriye düştüğü maçta Aston Villa’yı 3-2 yendi ve tarihindeki sekizinci şampiyonluğu elde etti. City, böylece son beş sezonda dördüncü kez İngiltere’nin en büyüğü oldu. Ülkenin en başarılı iki kulübü olan Manchester United’ın 20, Premier Lig’i Manchester City’nin bir puan arkasında ikinci sırada tamamlayan Liverpool’un ise 19 şampiyonluğu bulunuyor. 

https://twitter.com/ssporttr/status/1528433045354729472?s=20&t=u5BEw6nuWkYCxWvfRS983Q

Manchester City’nin şampiyonluğa ulaştığı karşılaşmanın özet görüntüleri:

Pep Guardiola’nın İlkay Gündoğan’ın attığı ikinci golden sonra yaşadığı büyük sevinç:

Öte yandan Burnley, Watford ve Norwich City, Premier Lig’de küme düşen takımlar oldu. 

Premier Lig’de 2021-2022 sezonu sonunda oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.