Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (23 Mayıs 2022): Seçim maratonu başladı & Maymun çiçeği virüsü yeni korona mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç davadan aldığı cezaların Yargıtay tarafından onanmasının ardından parti yönetiminin Bursa’dan İstanbul’a taşıdığı “Milletin Sesi” mitingi Maltepe’de 500 bine yakın kişinin katılımıyla düzenlendi. Miting amacına ulaştı mı? Millet İttifakı’nın ortak adayı kim olacak? Siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, Gündem’de yorumladı.

TÜİK verilerine göre yıllık yüzde 70’e dayanan enflasyon nasıl seyrediyor? Konut kiralarına çözüm tavan fiyat uygulaması mı? Yaz tatili sade vatandaş için artık bir hayal mi? Dünya piyasalarında son durum ne gösteriyor? Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu anlattı.

Maymun çiçeği virüsü vakaları artıyor, dünya endişeyle takip ediyor. İngiltere, Portekiz, İspanya, İtalya, Almanya, Belçika, Kanada ve ABD’de görülmesinden sonra Avusturya ve Arjantin’de de görülen virüse ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kamuoyu müsterih olmalı” açıklaması yaptı ve virüsün henüz Türkiye’de görülmediğini duyurdu. Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Bu virüs yeni ve tehlikeli bir salgının habercisi mi? Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.