Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA playoffları konferans finallerinde üçüncü maçlar: Golden State Warriors 3-0 öne geçti – Miami Heat, Boston Celtics’e karşı kaybettiği avantajı geri aldı

NBA’de playoff heyecanı konferans finalleri ile devam ediyor. Medyascope Spor Servisi olarak öne çıkanları sizler için derledik.

Golden State Warriors 3-0 Dallas Mavericks

Batı Konferansı finali üçüncü karşılaşmasında Dallas Mavericks’i deplasmanda 109-100’lük skorla mağlup eden Golden State Warriors seride 3-0 öne geçti. 

Dün gece Dallas Mavericks ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada, Golden State Warriors 109-100’lük skorla galip gelerek seride 3-0 öne geçti. Golden State Warriors’ta Stephen Curry 31 sayı, 5 ribaund ve 11 asistle galibiyette önemli rol oynarken, Andrew Wiggins 27 sayı ve 11 ribaund ,Klay Thompson da 19 sayı ve 7 ribaund ile mücadele etti. Ev sahibi Dallas Mavericks’te Luka Doncic 40 sayı ve 11 ribaund ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Spencer Dinwiddie’nin 26, Jalen Bruson’ın da 20 sayısı mağlubiyete engel olamadı. 

Seride dördüncü maç salı gecesi saat 4’te, Dallas Mavericks’in ev sahipliğinde American Airlines Center’da oynanacak.

Stephen Curry’nin performansı: 

Andrew Wiggins’in performansı: 

Stephen Curry, Dirk Nowitzki’yi geride bırakarak, NBA playofflarında 30+ sayılık performans gösteren 11. oyuncu oldu:

Andrew Wiggins hava yolları:

Başka bir açı:

Karşılaşmanın özeti:

Miami Heat 2-1 Boston Celtics

Doğu Konferansı finallerinde ise önceki gece oynanan karşılaşmada deplasmanda Boston Celtics’i 109-103 mağlup eden Miami Heati seride 2-1 öne geçti

TD Garden’da oynanan karşılaşmada Miami Heat, Jimmy Butler’ın ilk yarıda sakatlanarak ikinci yarıda sahaya çıkamamasına rağmen ilk yarıdaki üstünlüğünü korumayı bildi ve sahadan 109-103’lük skorla galip ayrıldı. Kaybettiği ev sahibi avantajını da deplasmanda elde ettiği galibiyetle tekrar kazanan Miami Heat seride 2-1 öne geçti. Miami Heat’te Bam Adebayo 31 sayı, 10 ribaund, 6 asist ve 4 top çalma ile galibiyette önemli rol oynarken, PJ Tucker 17 sayı ve 7 ribaund, Max Strus da 16 sayı kaydetti. Ev sahibi Boston Celtics’te Jaylen Brown 40 sayı ve 9 ribaund ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Al Horford’ın 20 sayı ve 14 ribaund, Marcus Smart’ın da 16 sayı ve 7 asistlik performansı yeterli olmadı. 

Seride dördüncü karşılaşma bu gece 03.30’ta Boston Celtics ev sahipliğinde TD Garden’da oynanacak. 

Jaylen Brown’ın playoff kariyer sayı rekoru kırdığı performansı:

Miami Heat karşılaşmada kaydettiği 19 top çalma ile kulüp playoff rekorunu kırdı:

Bam Adebayo’nun performansı:

Kyle Lowry’den gecenin kahramanı Bam Adebayo’ya tebrik :)

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.