Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna savaşında 89. gün – Zelenskiy, doğuda her gün 100 Ukraynalının öldüğünü açıkladı, Davos Dünya Ekonomik Forumu’nda gündem Ukrayna savaşı

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş üçüncü ayını doldurmak üzere. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki saldırılarında her gün en az 100 Ukraynalının hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan bugün İsviçre’nin Davos kasabasında başlayacak Dünya Ekonomik Forumu’ndaki ana gündem maddelerinden birinin Ukrayna savaşı olacağı ve Zelenskiy’nin de video konferans yöntemi ile konferansta konuşma yapacağı belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, her gece ulusa seslendiği konuşmasında, Rusya’nın Ukrayna’nın doğu cephesindeki saldırılarında her gün 50 ila 100 Ukraynalının hayatını kaybettiğini açıkladı. Zelenskiy, ülkedeki en ağır çatışmaların Luhansk bölgesindeki Sievierodonetsk ve Lysychansk’ta devam ettiğini söyledi.

Luhansk Valisi Serhiy Gaidai, Rusya’nın bu bölgelerde “kavrulmuş toprak” taktikleri kullandığını ve dört ayrı bölgeden şehre saldırmaya çalıştığını söyledi.

Zelenskiy, Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’na hitap edecek

Ukrayna’daki savaş, İsviçre’nin Davos kentinde toplanan Dünya Ekonomik Forumu’nun da gündeminde. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin bugünkü toplantıya video konferans yöntemiyle katılması planlanıyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de toplantıda konuşma yapması bekleniyor.

BM açıkladı: Dünya genelinde yerinden edilen insan sayısı ilk kez 100 milyonu aştı

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), dünya genelinde yerinden edilen insan sayısının ilk kez 100 milyonu aştığını açıkladı. Verilerin bir uyanma çağrısı niteliğinde olduğunu belirten BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, dünyanın dört bir yanında zorla yerinden edilenlerin neden yerlerinden edildiğinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

2021’in sonunda Afganistan, Burkina Faso, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya ve Nijerya’daki çatışmalar sonucunda 90 milyon kişi yerinden edilmişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta en az sekiz milyon insanın yerinden edildiği belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.