Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti: Serkan Dakman tutuklandı

Eski Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında dün yakalanan zanlı Serkan Dakman, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

İstanbul-Yeşilköy’de, ortağı olduğu restoranda öldürülen avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili aranan ve dün (22 Mayıs) yakalanan zanlı Serkan Dakman, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Dakman, “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak’ta İstanbul-Yeşilköy’de ortağı olduğu restoranda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü Murat B. de saldırıda yaralandı.

Olayla ilgili 18 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden dokuzu tutuklanırken dokuzu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Kadir Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi.

Ali Yasak ve Abdulkadir Kara hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.