Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selim Kuneralp ve Senem Görür ile Kordiplomatik (17): Erdoğan’dan NATO’ya rest & Ankara kiminle pazarlık istiyor?

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş ile Avrupa’daki güvenlik mimarisi yeniden şekilleniyor. İttifaka üye olduğu 1952 yılından bugüne açık kapı politikasını destekleyen Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğine “Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermedikleri” gerekçesiyle itiraz ediyor.

Peki Erdoğan’ın bu restinin sağlam bir dayanağı var mı? NATO’da böyle bir şey daha önce görüldü mü? Ankara, iki İskandinav ülkesinin üyeliğini veto eder mi? Asıl hedef F-16’lar için pazarlık mı?

Medyascope Dış Haberler Editörü Senem Görür, emekli büyükelçiler Selim Kuneralp ve Yalım Eralp, Kordiplomatik’te değerlendirdi.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.