Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu sona erdi: Trabzonspor, mutlu sona ulaştı – Fenerbahçe, Devler Ligi biletini kaptı – Beşiktaş ve Galatasaray’dan hayal kırıklığı yaratan performans

Trabzonspor’un 38 yıllık aradan sonra şampiyonluğa ulaştığı Süper Lig’de 2021-2022 sezonu heyecanı sona erdi. Sezonun öne çıkan takım ve performanslarını, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik. 

Süper Lig’de şampiyon Trabzonspor

Süper Lig’in 35. hafta maçında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Uğurcan Çakır, skor 1-1’ken kurtardığı penaltı ile maça damga vurdu. 38 yıl aranın ardından mutlu sona ulaşan Karadeniz temsilcisi, böylelikle tarihinin yedinci şampiyonluğunu elde etti. 

Trabzonspor’un müthiş şampiyonluk kutlaması:

Andreas Cornelius ve Anthony Nwakaeme, Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıdı

Alexander Sörloth’un ardından Trabzonsporlu taraftarların “Kuzey’in Yeni Kralı” lakabını taktığı Andreas Cornelius, bu sezon forma giydiği 42 karşılaşmada 17 gol attı ve kariyer rekoruna ulaştı. Anthony Nwakaeme ise 2021-2022 sezonuna damga vurdu. Nijeryalı yıldız, bu sezon çıktığı 32 karşılaşmada 15 gol atıp, 11 de asist yaptı. 

Trabzonspor’un devre arasında Medipol Başakşehir’den transfer ettiği Edin Visca ise bordo-mavili formayı giydiği 20 karşılaşmada toplam 10 gole katkıda bulunarak fark yarattı.

İsmail Kartal, Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne taşıdı

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 20 maçta 45 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son 14 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 73 puan ile ikinci sırada yer aldı.

Son 14 haftada 11 galibiyet alan Fenerbahçe, aldığı galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az iki gol attı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u mağlup ederek sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, gözünü UEFA Şampiyonlar Ligi’ne çevirdi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi elemelerine 2. turdan başlayacak. Sarı- lacivertliler Şampiyonlar Ligi ön elemesinde üç maç yapacak. Fenerbahçe, üç rakibini geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya hak kazanacak.

2. ön eleme turu kura çekimleri 14 Haziran’da gerçekleşecek. 19-20 Temmuz’da ise 2. ön eleme turu ilk maçları oynanacak. 

Beşiktaş ve Galatasaray, Avrupa’da yok

Önder Karaveli ile yolları ayırdıktan sonra göreve Valerien Ismael’i getiren Beşiktaş, yeni teknik direktörü ile çıktığı sekiz karşılaşmada üç galibiyet, dört beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Beşiktaş, son 21 haftada sadece 35 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 38 karşılaşmada topladığı 59 puan ile lider Trabzonspor’un 22 puan gerisinde altıncı sırada sezonu tamamladı. Beşiktaş, böylece Avrupa kupalarına katılım hakkı elde edemedi. 

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 18 karşılaşmada yedi galibiyet alabildi. 53 gol ile lig tarihinde kalesinde gördüğü en yüksek gol sayısına ulaşan Galatasaray, sezonu 13. sırada kapattı ve tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bıraktı. 

Küme düşenler mağlubiyet ile veda etti

Süper Lig’in 2021-2022 sezonunda Çaykur Rizespor, Altay, Göztepe ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, alt ligin yolunu tutan takımlar oldu. 

Sezonun son haftasında Çaykur Rizespor, Gaziantep FK’ya 2-0 kaybederken, Altay ise evinde Kasımpaşa’ya 4-2 mağlup oldu. Bir diğer İzmir ekibi Göztepe, sezonun en ağır yenilgilerinden birini Adana Demirspor’a karşı 7-0 ile yaşarken, sezonu da 28 puanda bitirdi. Ligin dibinde yer alan ve son maçta Fenerbahçe’ye 5-0 yenilen Yeni Malatyaspor, bu mağlubiyetle birlikte üst üste 10. mağlubiyetini aldı.

Umut Bozok, gol kralı oldu

Yaz transfer döneminde Fransa Ligue 1 takımlarından Troyes’tan Kasımpaşa’ya transfer olan Umut Dilan Bozok, attığı 20 golle gol krallığını zirvede tamamladı. Adana Demirspor forması giyen Mario Balotelli ile Atakaş Hataysporlu Ayoub El Kaabi 18, Çaykur Rizespor’un forveti Joel Pohjanpalo ise 16 gol attı.  

Kerem Aktürkoğlu, sezonun yıldızı oldu

Galatasaray forması giyen Kerem Atürkoğlu’na 2021-2022 sezonuna damga vurdu. Bu sezon 52 maçta forma giyen Kerem, 13 gol atarken, dokuz da asist yaptı. Yıldız futbolcu, milli takım forması ile çıktığı sekiz karşılaşmada ise üç kez fileleri sarsmayı başardı. 

Arda Güler, gelecek adına umut verdi

Fenerbahçe’nin altyapısından yetişen Arda Güler, 2021-2022 sezonunda Türk futbolseverlerin gözdesi haline geldi. Bu sezon 16 maçta forma giyen 17 yaşındaki yıldız adayı, çıktığı bu karşılaşmalarda üç gol atıp, dört de asist yaparak gelecek adına umut verdi. 

Mario Balotelli tarihe geçti 

Adana Demirspor forması giyen dünyaca ünlü yıldız Mario Balotelli, takımının Göztepe’yi 7-0 yendiği karşılaşmada beş gol attı. Fenerbahçeli Alex de Souza’nın 2011 yılında Ankaragücü ağlarına yolladığı beş golün ardından bunu başaran ilk isim olan Balotelli, sezonu da 18 golle kapatmayı başardı. 

24 teknik direktör ile yollar ayrıldı

Bu sezon 38 hafta olarak oynanan Süper Lig’de takımlar toplam 24 teknik direktör ile yollarını ayırdı. Bu isimler şöyle:

Stjepan Tomas – Göztepe 

Önder Karaveli – Beşiktaş

Serkan Özbalta – Altay

Nestor El Maestro – Göztepe

Hamza Hamzaoğlu – Çaykur Rizespor

Marius Sumudica – Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Mert Nobre – Altay

Mustafa Denizli – Altay

Fatih Terim – Galatasaray

Bülent Korkmaz – Aytemiz Alanyaspor

Vitor Pereira – Fenerbahçe

Hakan Kutlu – Kasımpaşa

Francesco Farioli – VavaCars Fatih Karagümrük

Sergen Yalçın – Beşiktaş

Cihat Arslan – Kasımpaşa

Ersun Yanal – Fraport-TAV Antalyaspor

İrfan Buz – Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Aykut Kocaman – Medipol Başakşehir

Bülent Uygun – Çaykur Rizespor

Çağdaş Atan – Aytemiz Alanyaspor

Ünal Karaman – Göztepe

Samet Aybaba – Adana Demirspor

Yalçın Koşukavak – Yukatel Kayserispor

Şenol Can – Kasımpaşa

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.