Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’daki temsilcilerimiz bu hafta ne yaptı? (32): Enes Ünal, Getafe tarihine geçti

Avrupa liglerinde 2021-2022 sezonu heyecanı sona erdi. Bu liglerde forma giyen temsilcilerimizin takımlarındaki performansları ise hem ülkemizdeki futbolseverleri hem de Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı yakından ilgilendiriyor. Medyascope Spor Servisi olarak, Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden futbolcularımızın bu haftaki performanslarını sizin için derledik.

Enes Ünal’dan tarihi sezon

Milli futbolcularımız Enes Ünal ve Okay Yokuşlu’nun formasını giydiği Getafe, son hafta maçında Elche’ye 3-1 mağlup oldu. İspanya LaLiga’da çıktığı 36 maçta 16 golü bulunan Enes, gösterdiği performans ile takımının bu sezonki yıldızı oldu. Getafe’de sezonu 16 golle kapatan Enes, Roberto Soldado ile birlikte kulüp tarihinde bir sezonda en fazla gol atan futbolcu unvanını elde etti. Milli yıldız, aynı zamanda Real Madrid’de Karim Benzema’nın (27) gol kralı olduğu ligde en golcü beşinci futbolcu oldu.

Enes Ünal’ın Elche karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 11

Pas yüzdesi: %81,8

Kilit pas: 0

Çalım: 0

Top çalma: 4

Şut: 2

Gol: 1

Asist: 0

Maç puanı: 7,06

Enes Ünal’ın 2021-2022 LaLiga sezonundaki performansı:

Cengiz Ünder, sezonu gol ile kapattı

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in takımı Olimpik Marsilya, deplasmanda Strasbourg’u 4-0 mağlup etti. Cengiz, forma giydiği 47 karşılaşmada 13 gol atıp, beş de asist yaparak kariyer rekoru kırdı. 

Cengiz Ünder’in Strasbourg karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 27

Pas yüzdesi: %96,3

Kilit pas: 1

Çalım: 0

Top çalma: 0

Şut: 3

Gol: 1

Asist: 0

Maç puanı: 7,77

https://www.youtube.com/watch?v=CdUyr_VMea0

Inter, sezonu ikinci sırada tamamladı

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun takımı Inter, sahasında Sampdoria’yı 3-0 mağlup etti. Inter, sezonu Milan’ın arkasında ikinci sırada tamamlarken; Hakan ise forma giydiği 46 karşılaşmada sekiz gol atıp, 12 de asist yaptı.

Hakan Çalhanoğlu’nun Sampdoria karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 64

Pas yüzdesi: %92,2

Kilit pas: 6

Çalım: 0

Top çalma: 1

Şut: 2

Gol: 0

Asist: 1

Maç puanı: 8,00

Burak Yılmaz, Lille’e veda etti

Milli futbolcularımız Burak Yılmaz ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, ligin son hafta maçında Rennes ile 2-2 berabere kaldı. 2020 yılında Beşiktaş’tan ayrılıp Lille’e imza atan Burak, Lille formasıyla çıktığı 72 maçta 25 gol 10 asistlik performansla oynadı ve takımına veda etti. Burak Yılmaz, Fransız ekibiyle Fransa Lig Şampiyonluğu ve Fransa Süper Kupası kazandı.

Burak Yılmaz’ın 2021-2022 Ligue 1 sezonundaki golleri ve asistleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.