Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Borussia Dortmund’un yeni teknik direktörü Edin Terzic

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, Marco Rose’dan boşalan teknik direktörlük görevine bir dönem Beşiktaş’ta yardımcı antrenörlük yapan Edin Terzic’in getirildiğini açıkladı. 

Edin Terzic, Borussia Dortmund’un başına geçti

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’da önemli bir kan değişimi yaşandı. Sezonu Bayern Münih’in arkasında ikinci sırada tamamlayan sarı-siyahlılar, yaşanan başarısızlığın faturasını Marco Rose’a kesti. Borussia Dortmund, Rose’dan boşalan teknik direktörlük görevine ise Edin Terzic’in getirildiğini açıkladı. Slaven Bilic döneminde Beşiktaş’ta yardımcı antrenör olarak görev yapan Terzic, Dortmund ile üç yıllık sözleşmeye imza attı. 

Borussia Dortmund’un duyurusunda açıklamalarına yer verilen Terzic, “Birçok insan Borussia Dortmund’un benim hayatımda ne kadar önemli bir rolü olduğunu bilmeli. Bu nedenle büyük bir sorumluluğu bana teslim ettikleri için teşekkür ediyorum. Takımın ve kulübün başarısı için her şeyimizi vereceğiz” dedi. Terzic, 2020-2021 sezonunda altı ay Borussia Dortmund takımının teknik direktörlüğünü üstlenmişti.

https://twitter.com/BVB/status/1528722897220653066?s=20&t=fVe-7Lqm4f_6oHzy6CCh3A

Salih Özcan, Borussia Dortmund’da

Borussia Dortmund, Avrupa futbolunda yaz transfer dönemine en hareketli giren takım oldu. Erling Haaland’ı 75 milyon euro karşılığında Manchester City’ye yollayan Dortmund, 24 Mayıs itibariyla Niklas Süle, Nico Schlotterbeck, Karim Adeyemi ve Salih Özcan’ı kadrosuna kattı. 

Borussia Dortmund ile dört yıllık sözleşmeye imza atan Salih Özcan, Köln formasıyla geçen sezon çıktığı 31 Bundesliga maçında iki gol atıp bir asist yaptı.

https://twitter.com/BVB/status/1528767433854660608?s=20&t=fVe-7Lqm4f_6oHzy6CCh3A

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.