Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan Futbol: Premier Lig’de şampiyon Manchester City – Milan, 11 yıllık aranın ardından İtalya’nın en büyüğü

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’da, 2021-2022 sezonu heyecanı sona erdi. Bu liglerde oynanan müsabakalarda alınan skorları, öne çıkan olay ve futbolcuları Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

İngiltere Premier Lig

Manchester City, hegemonyası devam ediyor

İngiltere Premier Lig’de şampiyonun belirlendiği 38. hafta nefesleri kesti. Ligin son haftasına Manchester City, 90 puan ile lider, Liverpool ise 89 puan ile ikinci sırada girdi. 

Manchester City, sahasında Liverpool’un efsane futbolcusu Steven Gerrard’ın çalıştırdığı Aston Villa ile kozlarını paylaştı. Villa karşısında aradığı golü bir türlü bulmayı başaramayan City, soyunma odasına 1-0 yenik gitti. Gerrard’ın öğrencileri, 69. dakikada ise Philippe Coutinho ile aradaki farkı ikiye çıkararak Etihad’ın buz kesmesine neden oldu. Ancak takımı 1-0 gerideyken 68. dakikada oyuna giren İlkay Gündoğan, maçın gidişatını tamamen değiştirdi. 76 ve 81. dakikalarda fileleri sarsan, 78. dakikada ise Rodri’nin golünde asist yapan İlkay, Manchester City’nin inanılmaz geri dönüşünde büyük rol oynadı. Liverpool’un Wolverhampton’u 3-1 mağlup etmesi şampiyonluk için yeterli olmadı.

Manchester City, iki farklı geriye düştüğü maçta Aston Villa’yı 3-2 yendi ve tarihindeki sekizinci şampiyonluğu elde etti. City, böylece son beş sezonda dördüncü kez İngiltere’nin en büyüğü oldu. 

Aston Villa’yı 3-2 mağlup ederek şampiyon olan Manchester City, 2005’ten (3-2 vs Norwich) bu yana ilk kez 2+ farkla geri düştüğü bir Premier Lig maçından galip ayrıldı. 

https://twitter.com/ssporttr/status/1528433045354729472?s=20&t=g6Js2kp2hsCBNBqpyKS8nQ

Manchester City’nin şampiyonluğa ulaştığı karşılaşmanın özet görüntüleri:

Premier Ligi ikinci sırada bitiren Liverpool’un Wolverhampton’u 3-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=h-_S6vgpFM0

Premier Lig’de 2021-2022 sezonu heyecanı sona erdi. Manchester City’nin şampiyonluğa uzandığı sezonda City’nin yanı sıra Liverpool, Chelsea ve Tottenham, Devler Ligi biletini alan takımlar oldu. Arsenal, Manchester United ve West Ham United ise önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösterecek. Öte yandan Burnley, Watford ve Norwich City, Premier Lig’de küme düşen takımlar oldu. 

İspanya LaLiga

Barcelona, sezonu mağlubiyet ile noktaladı

Xavier Hernandez’in çalıştırdığı Barcelona, İspanya LaLiga’nın son haftasında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynama başarısı gösteren Villarreal ile kozlarını paylaştı. 

Unai Emery’nin çalıştırdığı Villarreal, Camp Nou’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmada rakibine büyük üstünlük kurdu. “Sarı Denizaltılar”, Barcelona’yı Alfonso Pedraza ve Moises Gomez’in attığı goller ile 2-0 mağlup etti ve sezonu yedinci sırada noktaladı. Son iki maçta dört puan kaybeden Barcelona ise ligi ikinci sırada tamamladı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=QyQz0R6K-CI

İspanya LaLiga’da 2021-2022 sezonu heyecanı sona erdi. Real Madrid’in şampiyon olarak tamamladığı sezonda Madrid’in yanı sıra Barcelona, Atletico Madrid ve Sevilla, Devler Ligi biletini kapan takımlar oldu. Real Betis, Real Sociedad ve Villarreal ise önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Öte yandan Alaves, Levante ve Granada, küme düşen takımlar oldu. 

Almanya Bundesliga

Almanya Bundesliga’da 2021-2022 sezonu heyecanı geçen hafta sona erdi. Bayern Münih’in şampiyon olduğu sezonda Bayern’in yanı sıra Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen ve Leipzig, Devler Ligi biletini kaptı. Union Berlin, Freiburg ve Köln ise önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Öte yandan Arminia Bielefeld ve Greuther Fürth, küme düşen takımlar oldu. 

Fransa Ligue 1

Fransa Ligue 1’de 2021-2022 sezonu heyecanı sona erdi. Paris Saint-Germain (PSG)’nin şampiyon olduğu sezonda PSG’nin yanı sıra Marsilya, Monaco, Rennes ve Nice, Devler Ligi biletini kaptı. Strasbourg ve Lens ise UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösterecek. Öte yandan Metz ve Bordeaux, küme düşen takımlar oldu.

İtalya Serie A

Milan, 11 yıllık hasretine son verdi

İtalya Serie A’nın son haftasına ezeli rakibi Inter’in bir puan önünde lider giren Milan, Sassuolo deplasmanına konuk oldu. Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Sassuolo’yu Olivier Giroud (2) ve Franck Kessie’nin golleri ile 3-0 mağlup eden Milan, 11 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. Son olarak 2010-2011 sezonunda ipi göğüsleyen Milan, toplamda 19. şampiyonluğunu kazandı. 

Sezonun son maçında Sampdoria’yı 3-0 mağlup eden milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter ise sezonu ikinci sırada tamamladı. İtalya’da Juventus’un 36, Inter’in ise 19 şampiyonluğu bulunuyor. 

Milan’ın şampiyonluğa ulaştığı karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=lbEW0CiIVqw

Milan, şampiyonluk kupasını kaldırdı:

40 yaşındaki Zlatan Ibrahimovic’in şampiyonluk sevinci:

İtalya Serie A’da 2021-2022 sezonu heyecanı sona erdi. Milan’ın şampiyon olarak tamamladığı sezonda Milano temsilcisinin yanı sıra Inter, Napoli ve Juventus, Devler Ligi biletini alan takımlar oldu. Lazio, Roma ve Fiorentina ise UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösterecek. Öte yandan Cagliari, Genoa ve Venezia, Seria A’da küme düşen takımlar oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler