Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” sözlerine Yunanistan’dan yanıt: “Karşılıklı tartışmaya girmeyeceğiz, bizim politikamız ilkeler politikası”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e yönelik “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” sözlerine Atina’dan yanıt gecikmedi. Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Erdoğan ile karşılıklı tartışmaya girmeyeceklerini açıkladı ve “Atina’nın politikası ilkeler politikasıdır” dedi.

Kathimerini‘nin aktardığına göre, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Başbakan Kiryakos Miçotakis, hem ulusal hukukumuzu hem de uluslararası meşruiyetimizi güçlü ve etkili bir şekilde savunuyor. Atina’nın dış politikası, bazılarını ne kadar rahatsız ederse etsin, güçlü bir tarihe, uluslararası hukuka ve ittifaklara dayanmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılıklı bir tartışmaya girmeyeceğiz, bizim politikamız ilkeler politikasıdır.”

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti sırasında söylediklerine dünkü (23 Mayıs) kabine toplantısının ardından şöyle tepki göstermişti:

“Kendileriyle yaptığımız görüşmede aramıza üçüncü ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Buna rağmen geçen hafta bir Amerika seyahati yaptı, Kongre’de Türkiye aleyhinde konuşmalar yaptı. Şimdi biz bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla da kabul etmiyorum çünkü biz sözünde duracak onurlu siyasetçilerle yola gideriz.”

Ankara’nın Vaşington’dan talep ettiği F-16’lar hakkında da konuşan Erdoğan, “Biz bize yeteriz, kendimize yeteriz. F-16’lar konusunda da herhalde ABD, Miçotakis’in ağzına bakarak karar vermeyecektir” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.