Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan “kaçış planının anatomisi” açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışına para aktardığını ve kaçış planının yürürlükte olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Paravan bir vakıf kuruyorlar, başına ABD vatandaşını koyuyorlar. Erdoğan çık söyle bu paraları kim gönderiyor? Amerika’dan paraları kim alıyor?” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında, “Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği kurumlarla yurtdışına devasa paralar aktarıyor. Bu yurt dışındaki vakıfların başında da Erdoğan’ın aile bireyleri var. O yabancı ülkelerde oturma ve çalışma izni çıkarmak istiyorlar” demişti. Kılıçdaroğlu, iddiasının detaylarını bu akşam saat 22.00’de açıklayacağını söylemişti.

Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından konuya dair bir video mesaj paylaştı.

“Sarı bürokratlar sizler devleti kanundışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayatta soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Öncelikle birazdan açıklayacağım şey skandallara, yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Size de bir iyilik yapıyorum sarılar. Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan, küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü hiç gündemlerinde yoksunuz. Onlar planlarını yapmaya devam ediyor. Çok sayıda paralel hayatları var, çok sayıda paralel planları var. Bugün ben içlerinden çok vahim birini açıklıyorum. Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde.”

“ABD’ye kaçmak istiyorlar”

ABD’de paravan vakıf kurulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bir vakıf kurduruyorlar, Amerika’da. Neden Amerika’da? Ülkeyi Kataristan’a dönüştürenler, Katar’a gider diye beklersiniz ya biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları. Amerika’da kanunların arasına gizlenebilirler, orası hukuk devleti.
Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratma peşindeler. Peki ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar”
diye konuştu.

“Paravan vakıf Erdoğan ailesine ait”

Vakfın yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesinin üyelerine ait olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler, aile içi işlerine karışmayayım. Şimdi bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar.

“TÜRGEV ve Ensar para aktarıyor”

TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile ABD’deki paralel bir vakfa para transfer edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “TÜRGEV ve ENSAR… Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar, 10 milyon dolar, 20 milyon dolar, 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV bir Ensar, durmuyorlar.
Para gönderme listesinin sonu yok, hepsinin dökümleri elimizde. Sevgili halkım, 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Ensar’cım, TÜRGEV’cim bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Siz bu paraları neden sürekli Amerika’ya transfer ediyorsunuz?
” dedi.

“Erdoğan çık anlat”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Gelelim Amerika’ya kaçmaya hazırlananlara. Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Vallahi çok fena yanılıyorsunuz. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle. Aileden kim gönderiyor bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları Amerika’da? Çık anlat, çekinme” diye konuştu.

“Bizim başka memleketimiz yok”

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcu. Bu derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkın. Yurtlarınıza alın. Onlar masum, onlar suçsuz. İşte sevgili halkım, emekliye bu yüzden para yok. Bu yüzden bir litre süt 20 lira.

Bu yüzden 4 milyon abonenin elektriği kesiliyor. Bu ülkede çocuklar bu yüzden yatağa aç ve karanlıkta giriyor. İnsanlarımız bu yüzden mağdur.

Uyan ey halkım, artık uyan. Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken senin gidecek bir yerin yok. Bizim başka memleketimiz yok. Artık uyan, kaldır kafanı ve bize katıl.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.