Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lise öğrencileri kadına yönelik şiddete dansla tepki gösteriyor

Açı Lisesi öğrencilerinin kurduğu Kadın Dans Tiyatrosu, 1-10 Haziran’da düzenleyecekleri KADIN isimli performansla dünyanın üç farklı yerinde yaşayan üç kadının şiddetle mücadelesini sahneye taşımaya hazırlanıyor.

Açı Lisesi öğrencileri tarafından kurulan Kadın Dans Tiyatrosu, 1-10 Haziran günleri arasında sahneleyecekleri KADIN isimli gösteriyle dünyanın üç ayrı yerindeki üç kadının şiddetle mücadelesini anlatacak. Gösterilerinin odağına kadına yönelik şiddeti alan topluluk, kadınların yaşadıkları hak ihlallerine sanatları aracılığıyla dikkat çekmek istiyor. Topluluk, kadınların hayattaki mücadelesini görünür kılmayı hedefliyor.

Üç kadının şiddetle mücadele öyküsünü dans tiyatrosu formatında sahneye taşıyan ekibin yaşları 13 ile 18 arasında değişiyor ve tamamı gönüllü öğrencilerden oluşuyor. Topluluk, bilinçli çocukların yetişmesine destek olarak gelecekte ortaya çıkabilecek potansiyel şiddet problemlerine karşı bugünden önlem almayı amaçlıyor. 

Kadın Dans Tiyatrosu, ilk gösterilerini 30 Mayıs 2019’da İstanbul-Beşiktaş’ta bulunan Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenledi. Bu zamana kadar üç ayrı gösteri düzenleyen topluluk, gösterilerden elde edilen geliri kadın ve çocukların istihdamını destekleyen çeşitli yardım kuruluşlarına bağışladı. Şimdiye kadar düzenlenen gösterilerin hepsine Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı.

“Kadın Dans Tiyatrosu” bu kez farklı sahnelerde

Topluluk, 1 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’ndeki Perakende Günleri’nde gösterilerinin özel bir bölümünü sahneleyecek. Ardından bütün hikayelerin yer aldığı ikinci bir gösteri de 10 Haziran’da Şişli’deki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenecek.

SOYSAL Holding sponsorluğunda düzenlenen bu iki gösteriden elde edilen gelir, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Bakırköy Şubesi Kadın ve Çocuk Güvende Fonu’na bağışlanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.