Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Victorialı peynir üreticisi “ekşi süt kokusu” nedeniyle 9 bin dolar para cezasına çarptırıldı

Avustralya’nın Victoria eyaletinde bulunan peynir üreticisi şirket Yarra Valley Dairy, tesislerindeki ekşi süt kokusu nedeniyle 9 bin 87 dolar para cezasına çarptırıldı. Kokunun çevredeki topluluklarda rahatsızlığa sebep olabileceğini belirten Çevre Koruma Kurumu’nun (EPA) yaptığı açıklamaya göre şirket, atık su giderlerinde gerekli iyileştirmeleri yapmadı.

Avustralya’nın Victoria eyaletinde faaliyet gösteren peynir üreticisi şirket Yarra Valley Dairy, “topraksı özelliklere sahip ekşi süt” kokusuna benzeyen rahatsız edici bir koku nedeniyle 9 bin 87 dolar para cezasına çarptırıldı.

Victoria’daki Çevre Koruma Kurumu (EPA) tarafından verilen cezanın gerekçesi, Yering kasabasındaki peynir üreticisi Yarra Valley Dairy’nin tesislerindeki ekşi süt kokusunu önleyememesi olarak açıklandı.

Şirketin, Çevre Koruma Yasası‘nın bir bölümünü ihlal ettiği belirtildi.

“Koku hâlâ oradaydı”

EPA Kuzey Metropol Bölge Müdürü Jeremy Settle, söz konusu kokunun “mantıksız” olduğunu ve çevredeki topluluklarda “rahatsızlığa” neden olacak kadar güçlü olduğunu söyledi. Settle, peynir üreticisine verdikleri cezanın gerekçesini şöyle açıkladı:

“Yarra Valley Dairy, EPA’nın bazı gerekliliklerine uymuştu ancak hepsine değil. Koku hâlâ oradaydı.”

EPA, Yarra Valley Dairy’nin kokunun komşu mülkleri etkilemesini önlemek için atık su arıtımında gerekli iyileştirmeleri yapmadığını tespit etti.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.