Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna savaşında 91. gün – Zelenskiy, Putin ile görüşmek istediğini söyledi, Soros’tan 3. Dünya Savaşı açıklaması

Rusya’nın Ukrayna’na saldırıları devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yüz yüze görüşmek istediğini söyledi. Savaşın 91. gününde bilmeniz gereken her şeyi Medyascope sizin için derledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forum’unda konuştu. Reuters’ın haberine göre Zelenskiy, dinleyicilere aracı olmaksızın Rusya lideri Vladimir Putin ile yüzyüze görüşmek istediğini söyledi. Zelenskiy, ”Eğer Putin hâlâ gerçekleri algılayabiliyorsa, bu savaştan diplomatik bir çıkış mümkün” dedi.

Video konferans yöntemiyle zirveye katılan Zelenskiy, Batı’yı anlamlı bir birlik oluşturamamakla eleştirdi ve ”Ukrayna, Avrupa kıtasında bulunuyor ve birleşik bir Avrupa’nın desteğine ihtiyacı var” diye konuştu.

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği başvurularına da değinen Zelenskiy, NATO üyesi ülkelerin birlikte hareket etmedikleri eleştirisinde bulundu.

“Gıda fiyatlarındaki artış devam edecek”

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Karadeniz’deki önemli limanlara erişimi engellemesinin küresel bir gıda krizine yol açmasından endişeli. Bakanlık yetkilileri Odessa Limanı’nın, savaşın başladığı 24 Şubat tarihinden beri ticari gemilere kapalı olduğunu hatırlattı.

Soros: ”Rusya’nın Ukrayna işgali 3. Dünya Savaşı’nın başlangıcı”

Amerikalı milyarder George Soros, Rusya’nın Ukrayna işgalinin 3. Dünya Savaşı’nın başlangıcı olabileceğini ve medeniyetin böyle bir savaşı kaldıramayacağını söyledi. Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Soros, savaşın Avrupa’yı kökünden sarstığını belirterek, ”Medeniyetimizi korumanın belki de en önemli ve tek yolu olabildiğince hızlı bir şekilde Putin’i mağlup etmek” dedi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun işgalin başladığı 24 Şubat’tan bu yana 29 bin 450 asker kaybettiğini açıkladı. Bakanlık, Ruslara ait 206 uçak, 170 helikopter, 1305 tank, 3 bin 213 zırhlı araç, 606 top, 201 roketatar ve 93 hava savunma sisteminin imha edildiği belirtti.

Rusya’daki yabancı haber kuruluşları kapatılacak mı?

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma, Rusya’daki savcılara, yabancı haber kuruluşlarının bürolarını kapatma yetkisi veren yasayı onayladı. Tasarıya göre, kapatılan yabancı haber kuruluşlarına bağlı gazetecilerin akreditasyonları da iptal edilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.