Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD: “Suriye’ye operasyon ihtimali konusunda Türkiye ile temasa geçtik”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günkü (23 Mayıs) kabine toplantısının ardından Türkiye’nin güney sınırları boyunca güvenli bölgeler oluşturmak üzere yeni adımlar atacağını açıklamasının ardından Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’ye olası bir operasyon konusunda Ankara ile temasa geçtiklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Price’a, Erdoğan’ın açıklamaları hatırlatıldı ve Vaşington’un Ankara’yı, Suriye’deki durumu tırmandırmamaya ikna etmek için diplomatik bir çaba gösterip göstermeyeceği soruldu.

Ned Price

Price ise bu soruya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen günlerde ilk kez dile getirdiği teklif hakkında daha fazla bilgi edinmek için Türk müttefiklerimiz ile temasa geçtik. Bu teması, büyükelçiliğimizden ve bakanlığımızdan yaptık” diyerek cevap verdi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye bir operasyon ihtimalini şu sözleri ile duyurmuştu:

“Güney sınırlarımız boyunca, 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları atmaya yakında başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar, harekât önceliğimizdeki alanlar başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz, bu operasyonlar inşallah başlayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün (26 Mayıs) toplanacak Milli Güvenlik Kurulu’nda yeni sınır ötesi operasyonlar hakkında da kararlar alınması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.