Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (224): Ekmek ve Gül, 5Harfliler ve Çatlak Zemin’in hikayesi – Sevda Karaca, Suna Kafadar ve İrem Gerkuş ile söyleşi

Bu programda kadın hareketi içinden doğmuş üç önemli medya kuruluşunu, Ekmek ve Gül, 5Harfliler ve Çatlak Zemin‘i editörleri Sevda Karaca, Suna Kafadar ve İrem Gerkuş ile konuştuk.

İşçi, emekçi ve öğrenci kadınlar perspektifini önceleyen bir yayın çizgisi bulunan Ekmek ve Gül, yoksulluğa, şiddete, eşitsizliğe, tacize, hak gasplarına, ağır çalışma koşullarına karşı kadınların kürsüsü olarak işlev görüyor.

2012 yazından bu yana bir kolektif olarak yayın hayatına devam eden 5Harfliler, kadınların ve kuirlerin yerel ve küresel gündemini takip eden, hak odaklı yayıncılık anlayışı çerçevesinde herkesin yazar ya da çevirmen olarak katkı verebileceği, deneyimlerini aktarabileceği bir mecra.

Çatlak Zemin de, “kadınlardan yola çıkarak feminist söylemi, feminist söylemden yola çıkarak kadınları güçlendirmek” hedefinde olan, feminist bakış açısıyla hazırlanan videolar, yazılar, çeviriler, söyleşilerin yer aldığı bir mecra.

Daha fazlası için yayınımızı izleyin:)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.