Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (26 Mayıs 2022): Konser yasakları | Akşener Kocaeli’nde

Editör: Egemen Gök

Melek Mosso’nun Isparta’da vereceği konser iptal edildi. Şarkıcı Niyazi Koyuncu, İstanbul’da Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin 25 Mayıs’ta Sahil Meydanı’nda düzenleyeceği etkinlikte sahne almasının Pendik Belediyesi tarafından engellendiğini belirtmişti. Kürt şarkıcı Aynur Doğan’ın Kocaeli konseri AKP’li Derince Belediyesi tarafından iptal edilmişti. Eskişehir’deyse Anadolu Fest adlı müzik festivali valilik kararıyla engellenmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener memleketi Kocaeli’nde. Akşener Çayırova, Darıca ve merkez ilçe İzmit’te esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 14’te sabit tuttu. Böylece TCMB, üst üste beşinci kez faizi değiştirmemiş oldu.

Elektronik cihazlardan alınan TRT bandrol ücretlerine zam yapıldı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, eski Anayasa Mahkemesi Raportörü ve anayasa hukukçusu Prof. Dr. Osman Can ile iptal edilen konserlerin hukuki yönünü, Medyascope muhabiri Ali Macit ile Akşener’in Kocaeli temaslarını konuşacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.