Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kullanıcıların cep telefonu numaralarını reklamcılar ile paylaşan Twitter’a 150 milyon dolarlık ceza

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu, sosyal medya platformu Twitter’ı kişisel verileri ihlal etme suçundan 150 milyon dolarlık para cezasına çarptırdı. Twitter, altı yıl boyunca kullanıcıların cep telefonu numaralarını reklamcılara satmakla suçlanıyor.

Sosyal medya platformu Twitter ile anlaşmaya varıldığını belirten ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu, Twitter’ın Mayıs 2013 ile Eylül 2019 arasında kullanıcıların cep telefon numaralarını ve e-posta adreslerini güvenlik gerekçeleri ile topladığını fakat alınan bu bilgilerin reklam amacı ile kullanılacağı bilgisini kullanıcılar ile paylaşmadığını belirtti.

Öte yandan bakanlık ve komisyon, şirkete, 2011 yılında imzalanan anlaşmayı ihlal etme suçlaması da yöneltti. Bu anlaşma doğrultusunda Twitter, kullanıcıların kişisel verilerini hiçbir reklamcıya satmayacağını kabul etmişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.