Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de normal sezonun en iyi beşleri açıklandı

NBA’de normal sezonun en iyi beşleri açıklandı. NBA’in geride kalan sezonunun en iyi ilk beşi 1954-1955 sezonu sonrasında ilk kez 27 yaş altı oyunculardan oluştu.

NBA’de sezonun en iyi ilk beşi

Giannis Antetokounmpo: Son şampiyon Milwaukee Bucks’ın süper yıldızı Giannis Antetokounmpo oylamada oyların tamamını da alarak NBA’in en iyi ilk beşine seçildi. Yıldız oyuncu normal sezonu 29,9 sayı, 11,6 ribaund , 5,8 asist, 1,1 top çalma ve 1,4 blok ortalamaları ile geçirmişti. Takımı Milwaukee Bucks ile normal sezonu Doğu Konferansı’nda üçüncü sırada tamamlayarak playofflara katılan Antetokounmpo, konferans yarı finalinde Boston Celtics’e elenmekten kurtulamadı.

Nikola Jokic: Normal sezonun MVP’si (En Değerli Oyuncusu) de seçilen Nikola Jokic, normal sezonu 27,1 sayı, 13,8 ribaund, 7,9 asist ve 1,5 asist ortalamaları ile tamamlamıştı. Denver Nuggets’ın playoff ilk tur mücadelesinde Golden State Warriors’a elenmesiyle Jokic de sezonu erken kapatmak zorunda kaldı.

Luka Doncic: Dallas Mavericks’in genç yıldızı Luka Doncic ise normal sezonu, 28,4 sayı, 9,1 ribaund, 8,7 sayı ve 1,2 top çalma ortalamaları ile tamamlamıştı. Batı Konferansı’nı dördüncü sırada bitiren Dallas Mavericks’i playofflarda da Doncic sürüklemeye devam ediyor. An itibarıyla Batı Konferansı finalinde Golden State Warriors’a karşı 3-1 geride olan Dallas Mavericks bu gece seriyi uzatabilmek için sahaya çıkacak.

Devin Booker: Phoenix Suns’ın yıldızı Devin Booker normal sezonu, 26,8 sayı, 5 ribaund, 4,8 asist ve 1,1 top çalma ortalamaları ile tamamlamıştı. Takımının normal sezonda NBA lideri olmasında büyük payı olan Booker, playofflarda aynı etkiyi gösteremedi. Konferans yarı finallerinde Dallas Mavericks’e 4-3 kaybeden Devin Booker ve arkadaşları sezonu hayal kıırıklığı ile tamamladı.

Jayson Tatum: Boston Celtics’in genç yıldızı Jayson Tatum ise normal sezonu, 26,9 sayı, 6,9 ribaund, 4,4 asist ve 1 top çalma  ortalamaları   ile tamamlamıştı. Playofflarda da takımının başarısında önemli rol oynayan Jayson Tatum’un takımı Boston Celtics, konferansı finallerinde Miami Heat karşısında 3-2 önde.

NBA’de sezonun en iyi ikinci ilk beşi

Stephen Curry: Golden State Warriors’un yıldızı Stephen Curry normal sezonu 25,5 sayı, 5,2 ribaund, 6,3 asist ve 1,3 top çalma ortalamaları ile tamamlamıştı. Stephen Curry önderliğinde Batı Konferansı’nı 3 sırada tamamlayan Golden State Warriors’un, playofflarda ise Batı Konferansı finallerinde Dallas Mavericks’e karşı 3-1’lik üstünlüğü bulunuyor.

Ja Morant:  Memphis Grizzlies’in genç yıldızı Ja Morant ise bu yıl açıklanan All-NBA takımları içerisindeki en genç oyuncu olarak dikkat çekiyor. Normal sezonu 27,4 sayı, 5,7 ribaund, 6,7 asist ve 1,2 top çalma ortalamaları ile tamamlayan Ja, takımının Batı Konferansı ikinciliğinde büyük rol oynamıştı. Playofflarda ise konferans yarı finallerinde Golden State Warriors’a elenerek sezonu tamamladılar. 

Kevin Durant: Brooklyn Nets’in yıldızı Kevin Durant normal sezonu 29,9 sayı, 7,4 ribaund ve 6,4 asist ortalamaları ile tamamlamıştı. Şampiyonluk parolası ile yola çıktıkları sezonda ancak konferans yedincisi olarak playofflara kalabilen Nets, ilk turda Boston Celtics’e elenerek büyük hayal kırıklığı yarattı.

Joel Embiid: Philadelphia 76ers’ın yıldız pivotu Joel Embiid ise normal sezonu 30,6 sayı, 11,4 ribaund, 3,3 asist ve 1,7 blok ortalamaları ile tamamlamıştı. Normal sezonu Doğu Konferansı dördüncüsü olarak tamamlayan Philadelphia 76ers, konferans finalinde Miami Heat’e elenerek sezonu noktaladı. 

Demar Derozan: Chicago Bulls’un yıldızı Demar Derozan normal sezonu, 27,9 sayı, 5,2 ribaund ve 4,9 asist ortalamaları ile tamamlayarak takımının başarısında büyük pay oynamıştı. Normal sezonu Doğu Konferansı’nda altıncı olarak tamamlayan Chicago Bulls, playoff ilk turunda Milwaukee Bucks’a elenerek sezonu tamamladı.

NBA’de sezonun en iyi üçüncü ilk beşi:

LeBron James: Los Angeles Lakers’ın yıldızı LeBron James ise bu sezonki ilk beşlerde yer alan en yaşlı olarak yer aldı. James, normal sezonu 30,3 sayı, 8,2 ribaund, 6,2 asist, 1,3 top çalma ve 1,1 blok ortalamaları ile tamamlamıştı. Ancak büyük hayal kırıklığı yaratan Los Angeles ekibi Batı Konferansı’nı 11. sırada tamamlayarak playofflara kalma başarısı gösteremedi. 

Chris Paul: Phoenix Suns’ın tecrübeli yıldızı Chris Paul ise normal sezonu, 14,7 sayı, 10,8 asist, 4,4 ribaund ve 1,9 top çalma ortalamaları yakalamıştı. Phoenix Suns’ın NBA birinciliğini almasında önemli rol oynayan Chris Paul, playofflarda ise takımının batı konferansı yarı finalinde Dallas Mavericks’e elendiği seride büyük hayal kırıklığı yarattı. 

Pascal Siakam: Toronto Raptors’un yıldızı Pascal Siakam ise normal sezonu, 22,8 sayı, 8,5 ribaund, 5,3 asist ve 1,3 top çalma ortalamaları ile tamamlamıştı. Takımının doğu beşinciliğini elde ederek playofflara katılmasında büyük rol oynayan Siakam, playoff birinci turunda Philadelphia 76ers’a elenmelerine engel olamadı. 

Karl-Anthony Towns: Minnesota Timberwolves’un yıldız pivotu Karl-Anthony Towns ise normal sezonda, 24,6 sayı, 9,8 ribaund, 3,6 asist, 1 top çalma ve 1,1 blok ortalamaları yakalamıştı. Batı Konferansı’nı yedinci sırada tamamlayarak playofflara katılan Timberwolves, ilk turda Memphis Grizzlies’e elenerek sezonu noktaladı.

Trae Young: Atlanta Hawks’un genç yıldızı Trae Young ise normal sezonu, 28,4 sayı, 3,7 ribaund ve 9,7 asist ortalamaları ile tamamlamıştı. Normal sezonu Doğu Konferansı sekizincisi olarak tamamlayan Atlanta Hawks, playoff ilk turunda Miami Heat’e elendi.

Sezonun en iyi beşleri oylamasının detayları ise şöyle:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.