Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Senegal’de bir hastanede yangın çıktı, 11 bebek hayatını kaybetti

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, başkent Dakar’ın 120 kilometre doğusundaki Tivaouane kasabasındaki bir bölge hastanesinin yenidoğan bölümünde çıkan yangın sonucu 11 bebeğin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Tivaouane’deki Mame Abdou Aziz Sy Dabakh Hastanesi’nde çıkan yangında yenidoğan servisindeki 11 bebeğin ölümünü resmi bir ziyaret için gittiği Angola’da öğrenen Sall, “Annelerine ve ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum” dedi.

Macky Sall

Senegal Sağlık Bakanı Abdoulaye Diouf Sarr, TFM’ye yaptığı açıklamada, ön soruşturmalara göre yangının bir kısa devre sonucu çıktığını belirtti. Dünya Sağlık Asamblesi’nin toplantıları için Cenevre’de bulunan Sarr, toplantılardan erken ayrılıp Senegal’e döneceğini de sözlerine ekledi.

Mame Abdou Aziz Sy Dabakh Hastanesi

Tivaouane Belediye Başkanı Demba Diop Sy ise polis ve itfaiyenin halen hastanede olduğunu söyledi fakat konuya ilişkin daha fazla detay vermedi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.