Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altılı masa buluşuyor: “Halkta, aday tartışması yok, herkes ‘Altılı masayı bozmayın’ diyor” 

Altılı masa, dördüncü buluşmasını (29 Mayıs) Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde yapacak. Toplantının gündemine dair konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı, “Anadolu’yu dolaşıyoruz halkta cumhurbaşkanı adayının açıklanmasında gecikildiğine dair herhangi bir tartışma yok. Herkes ‘Altılı masayı bozmayın’ diyor” dedi.

Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde pazar günü 19.00’da yapılacak olan toplantıda temel gündemin liderlerin ikili görüşmelerinde ön plana çıkan konular olduğunu dile getiren Mustafa Nedim Yamalı, bu ay komisyon çalışmalarının çok yoğun geçtiği bilgisini verdi. Önceki toplantıda cumhurbaşkanı adayının tarif edildiğini hatırlatan Yamalı, bu hafta da herhangi bir isim açıklanmayacağını belirterek şunları söyledi:

“Adayın özellikleri tarif edilmişti fakat isimlendirilmesi en son ana bırakıldı. Anadolu’yu dolaşıyoruz. Halkta, cumhurbaşkanı adayının açıklanmasında gecikildiğine dair herhangi bir tartışma yok. Herkes ‘Altılı masayı bozmayın’ diyor fakat adaya ilişkin hiçbir soru sorulmuyor. Bu konu, siyasi partilerin ya da medyanın ilgisini çekiyor ama halkın gündeminin daha farklı olduğunu görüyoruz.”

Toplantıda liderlere Seçim Güvenliği Komisyonu, Ekonomi Komisyonu ve Siyasi İşler Komisyonu ara raporları sunulacak. Parti liderlerinin bir sonraki buluşmaya ilişkin de değerlendirmeler yapacağı toplantıda, temel ilke ve hedefler konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bir taslağın sunulmasının gündeme gelmesi bekleniyor.

İlk turun temmuzda sona ermesi bekleniyor

Partilerin alfabetik sıraya göre ev sahipliği yaptığı görüşmelerin ilki 12 Şubat’ta CHP’nin ev sahipliğinde Ahlatlıbel’de yapıldı. CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarının ikinci buluşması 27 Mart’ta DEVA Partisi’nde yapılırken, liderler 24 Nisan’da Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinde cumhurbaşkanı adayının özelliklerini tanımlamışlardı. Altı liderin görüşmelerinin ilk turunun temmuz ayı sonunda Saadet Partisi’nin genel merkezinde tamamlanması bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler