Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (94): Beş unutulmaz performansıyla Ray Liotta

Goodfellas (Sıkı Dostlar) filmiyle tanınan oyuncu Ray Liotta, 67 yaşında hayatını kaybetti. Haberi doğrulayan temsilcisine göre oyuncu, Dominik Cumhuriyeti’nde Saffron Burrows ile birlikte son filmi Dangerous Waters’ı çekerken uykusunda öldü.

Ray Liotta’nın unutulmaz beş performansını sizin için derledik.

1) Goodfellas

Yazar ve senarist Nicholas Pileggi’nin Wiseguy isimli eserinden beyazperdeye uyarlanan Goodfellas’ta Henry Hill rolünü canlandıran Ray Liotta, bu rolle ismini duyurdu.

Suç temalı filmlere yeni bir bakış getiren ve yönetmenliğini Martin Scorsese’nin üstlendiği Goodfellas’ta, Ray Liotta’ya gangster arkadaşları James Conway rolünde Robert De Niro ve Tommy DeVito rolünde Joe Pesci eşlik etti.

2) Marriage Story

Bağımsız sinemanın önde gelen isimlerinden senarist ve yönetmen Noah Baumbach’ın, temasını romantik bir ilişki üzerine kurduğu filmi Marriage Story, tiyatro yönetmeni Charlie ile oyuncu eşi Nicole’un boşanma sürecinde yaşadıklarına odaklanıyor. Çiftin birbirlerine olan aşklarını, birbirlerinden uzaklaşmalarını ve değişen aile yapılarını anlatan filmde Ray Liotta’yı Jay Marotta performansıyla izliyoruz.

3) Field of Dreams

Kanadalı yazar William Patrick Kinsella’nın kitabından, Phil Alden Robinson yönetmeliğinde sinemaya uyarlanan film ABD’nin Iowa eyaletindeki bir çiftçinin beyzbol tutkusunu konu ediniyor. Filmde beyzbol tutkunu Ray Kinsella, mısır tarlasında yürürken duyduğu bir ses nedeniyle, tarlanın ortasına bir beyzbol sahası yapmaya karar verir. Filmde Joe Jackson karakterine hayat veren Ray Liotta, hafızalarda iz bırakan bir performansa imza attı.

4) Something Wild

“İnsanların hatırladığı bir filminiz varsa, bu çok iyi. İki tane varsa, mükemmel” sözleriyle akıllarda kalan Liotta, yönetmenliğini Jonathan Demme’in üstlendiği Something Wild’daki rolüyle 1986’da Altın Küre ödüllerine aday gösterildi.

Filmde, kendi halinde bir avukatın oturduğu kafede hesabı ödemeden çıkmasıyla tanıştığı Lulu’nun aşk hikayesini izliyoruz. Liotta ise Lulu’nun eski eşi karakterinde hikayeye dahil olarak karşımıza çıkıyor. 

5) Grand Theft Auto (GTA): Vice City

Ray Lioatta’dan bahsederken aksiyon-macera oyunu Grand Theft Auto (GTA) serisinin GTA Vice City oyununda seslendirdiği karakteri Tommy Vercetti’ye değinmemek olmaz. Oyun, 2002’de en çok satan oyun rekorunu kırdı. Liotta’nın seslendirdiği Tommy Vercetti, oyun dünyasındaki unutulmaz karakterler arasında yerini aldı. 

Derleyen: Tuğbanur Toprak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.