Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Depeche Mode’un klavyecisi Andy Fletcher 60 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Depeche Mode’un klavyecisi Andy (Andrew) Fletcher, 60 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberi, Depeche Mode’un sosyal medya hesabından paylaşılan açıklama ile duyuruldu.

60 yaşındaki Fletcher’in “altın kalpli” olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sevgili dostumuz, ailemizden biri ve grup üyemiz Fletcher’in zamansız ölümü karşısında şoke olduk ve büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Fletch’in altın gibi bir kalbi vardı. Desteğe, güzel sohbete, iyi bir kahkahaya veya soğuk bir bira içmeye ihtiyacınız olduğu her an oradaydı.”

1984, Berlin. Soldan sağa: Martin Gore, Dave Gahan, Alan Wilder ve Andrew Fletcher.

Fletcher, ilk günden bu yana elektronik şarkılar ile isminden söz ettiren Depeche Mode’un kurucu üyelerindendi. 1980 yılında Basildon’da kurulan Depeche Mode, iki yıl önce en iyilerin yer aldığı Rock and Roll Onur Listesi’ne dahil olmuştu.

Fletcher, “New Life”, “Enjoy the Silence” ve “Just Can’t Get Enough” gibi parçaların yaratıcılarından biriydi.

Andy Fletcher

Dünyaca ünlü isimler Fletcher’ın ölümünün ardından taziye mesajları yayımladı. Rock grubu The Cure’un davulcusu Lol Tolhurst, Fletcher’ın ölüm haberinin ardından çok üzüldüğünü belirtti.

Andy Fletcher, Roma-2013.

Faithless’ten Sister Bliss de Fletcher’ı “klavye savaşçısı” olarak nitelendirdi ve çok erken hayatını kaybettiğini söyledi.

Fletcher, evi ve iki çocuk babasıydı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.