Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deprem bilimci Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

Eski İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu (75) yaşamını yitirdi.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ve daha önce kalp ameliyatı olan olan Dr. Oğuz Gündoğdu’nun rutin kontrollerinde damar tıkanıklığı tespit edildi. Beylikdüzü’ndeki özel bir hastanede dün (26 Mayıs) ameliyata alınan Gündoğdu’ya stent takıldı. Bu sabaha karşı fenalaşan Gündoğdu bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gündoğdu’nun cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

Oğuz Gündoğdu kimdir?

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 1947’de doğan Oğuz Gündoğu, uzun yıllar boyunca İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ile tanınan Gündoğdu, 1999’daki Gölcük Depremi sırasında aktif olarak sahada görev yaptı.

Gündoğdu, Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı da yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.