Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (27 Mayıs 2022): Zam yağmuru, Suriye’ye olası operasyon, CHP’nin Van’daki çalıştayı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) dün (26 Mayıs), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Üç saat süren toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Güney sınırlarımızın terör tehdidinden arındırılması için hâlihazırda icra edilen ve edilecek olan harekâtların komşularımızın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini hiçbir surette hedef almadığı, millî güvenlik ihtiyaçlarımızın gereği olduğu belirtilmiştir” denildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre alkollü içecek ve sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) arttırıldı. Alkollü içeceklerde ÖTV artış oranı yüzde 25, sigarada ise yüzde 10 oldu. 1 litre rakıda ÖTV tutarı 481 lira 98 kuruştan 602 lira 48 kuruşa yükseltildi. 70’lik rakıda vergi artışı 45 lira oldu. Biradaki maktu ÖTV tutarı 3 lira 52 kuruştan 4 lira 40 kuruşa çıktı. Alkol derecesi yüzde 18 ve daha az olan şaraplardaki ÖTV tutarı 175 lira 56 kuruşa, alkol derecesi yüzde 22 ve fazla olanlarda ise 602 lira 48 kuruşa yükseltildi. Sigarada 0,71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0,78 liraya çıkarıldı.

CHP’nin “Belediye Başkanları Çalıştayı” Van’da başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında organize edilen çalıştaya 11’i büyükşehir belediye başkanı olmak üzere 248 il-ilçe belediye başkanı katılıyor. “Geliyor Gelmekte Olan” ve “Bizim Belediye Başkanları Van’da” sloganlarıyla düzenlenen çalıştayın ana gündem maddesi ise yaklaşan genel seçimler olarak belirlendi.

Güne Bakış’ta Gamze Elvan’ın konukları Prof. Dr. Emre Erdoğan, Prof. Dr. Mesut Yeğen ve Medyascope Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan’dı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.