Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kevin Spacey hakkında üç erkeğe cinsel saldırı suçundan soruşturma başlatıldı

İngiltere Kraliyet Savcılığı (CPS), Amerikalı aktör Kevin Spacey’nin üç erkeğe dört farklı kez cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla suçlandığını ve hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu doğruladı.

Soruşturmada bahsi geçen cinsel saldırı olaylarının üçünün İngiltere’nin başkenti Londra’da, birinin ise ülkenin batısında bulunan Gloucestershire’de gerçekleştiği belirtildi.

62 yaşındaki aktöre yöneltilen bir başka suçlama ise rıza dışı cinsel birliktelik ve “ciddi bir cinsel vaka”.

CPS Özel Suç Birimi Başkanı Rosemary Ainslie, delillerin gözden geçirilmesinin ardından Spacey’in dört farklı cinsel taciz vakası ile suçlandığını söyledi.

Spacey’e yöneltilen ilk suçlama şu anda 40’lı yaşlarında bulunan bir erkeğin Mart 2005’te; ikinci suçlama şu anda 30’lu yaşlarında bulunan bir erkeğin Ağustos 2008’de ve üçüncü suçlama ise şu anda 30’lu yaşlarında bulunan bir erkeğin Nisan 2013’te yaşadıkları ile ilgili. Bu üç isim de Spacey’nin kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ediyor.

Spacey suçlamaları reddediyor

İki kez Oscar kazanan, “Seven”, “Olağan Şüpheliler”, “LA Confidental”, “American Beauty” ve “Baby Driver” gibi filmlerin yanı sıra Netflix’te yayınlanan “House of Cards” gibi dizilerde rol alan Spacey, bugüne kadar kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Öte yandan İngiltere’de bulunmadığı için CPS’in Spacey’e yöneltttiği suçlamalar da resmiyet kazanmadı. CPS, 62 yaşındaki Amerikalı aktörün soruşturma kapsamında İngiltere’ye iadesi hakkında ise herhangi bir yorum yapmadı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.