Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MetroPOLL Araştırma: Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylamayanların oranı yüzde 47

MetroPOLL Araştırma, “Türkiye’nin Nabzı” anketinin mayıs ayı sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylayanların oranı yüzde 44’te kaldı.

MetroPOLL Araştırma, “Türkiye’nin Nabzı” anketi 28 ilde 13-20 Mayıs’ta 2 bin 45 kişiyle yapıldı.

Katılımcılara, “Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını nasıl buluyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 44,4’ü “evet, onaylıyorum” derken, “hayır, onaylamıyorum” diyenlerin oranı yüzde 47,3 oldu.

Katılımcıların yüzde 8,4’ü de “fikrim yok, cevap yok” yanıtını verdi.

Anket sonuçlarının partilere göre dağılımına da yer verildi.

AKP’lilerin yüde 86,9’u cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylarken, bu oran CHP seçmeninde yüzde 10,8’de kaldı.

İYİ Parti seçmeninin yüzde 29,7’si ve HDP seçmeninin yüzde 27,7’si cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylarken, MHP seçmeninde bu oran yüzde 82,6’ya çıktı.

Saadet Partisi seçmeninin yüzde 40’ı cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylarken, DEVA Partili seçmenin yüzde 22’si Erdoğan’ın görev yapış tarzını onay verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.