Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter hissedarları, Elon Musk’a dava açtı

Twitter hissedarları, 44 milyar dolar değerindeki satın alma anlaşmasını askıya alan Tesla’nın CEO’su Elon Musk’a geçen çarşamba günü (25 Mayıs) dava açtı.

Twitter hissedarları, kendi çıkarları için şirket hisselerinin fiyatını manipüle ettiği gerekçesiyle Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ı dava etti. Davanın bir grup hissedarı temsil ettiği ancak herhangi bir hissedarın maddi tazminat almasına olanak tanıyacağı da belirtildi.

“Musk yanlış beyanlarda bulundu”

Dava dilekçesinde, “Twitter menkul kıymetlerinin adil piyasa değeri Musk’ın yanlış beyanları ve haksız davranışlarından olumsuz etkilenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, Musk’ın platformdaki sahte hesapların sayısının yüzde 5’ten daha fazla olduğuna yönelik iddialarına da atıfta bulunuldu. Musk’ın, satın alma kararını almadan önce sahte hesap sayısını bildiği ileri sürüldü.

Neler olmuştu?

Musk, Twitter’ı satın almak için hisse başına 54,20 dolar teklif etmiş; daha sonra platformdaki sahte hesap sayısının yüzde 5’ten fazla olduğunu öne sürmüş ve satın alma işlemlerini askıya almıştı. Musk’ın askıya alma kararının ardından şirket hisseleri yaklaşık yüzde 27 oranında düşüş kaydetmişti.

Kaynak: TechCrunch

Derleyen: Janset Atacan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.