Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ülkü Doğanay ve Gülçin Karabağ ile Sözün Özü (30): Sosyal medya yasa teklifi & konser iptalleri & kaçış planının anatomisi

Sosyal medya platformlarını kullanarak haber yayıncılığı yapan kuruluşlara ilişkin düzenleme yapan Basın Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa teklifi, AKP ve MHP’nin ortak imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Düzenleme Meclis’te kabul edilip yasalaşırsa 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek. 40 maddelik yasa teklifinde dikkat çekici düzenlemeler mevcut.

Son haftalarda birçok şehirde çeşitli konserler iptal edildi. Bu konser iptallerinin ardından yaşam tarzına müdahale tartışmaları da yeniden gündeme geldi. Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı’nın Melek Mosso’yu hedef göstermesinin ardından Isparta Belediye Başkanı, festival afişinden Melek Mosso’yu çıkardı. İptal edilen konserler ve etkinlikler yaşam tarzına müdahale tartışmasını yeniden başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta Twitter üzerinden yayınladığı “kaçış planının anatomisi” başlıklı açıklamasıyla dikkatleri çekti.

Sözün Özü’nde Prof. Dr. Ülkü Doğanay ve Gülçin Karabağ haftanın ön plana çıkan başlıklarını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.