Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda’da bir kadın kendi elektrikli arabasını yaptı

Yeni Zelanda’da Rosemary Penwarden isimli 63 yaşındaki bir kadın, 29 yaşındaki eski bir aracı güneş enerjisiyle çalışan elektrikli arabaya dönüştürdü.

Yeni Zelanda’da yaşayan 63 yaşındaki Rosemary Penwarden, eski bir aracı sekiz ayda elektrikli bir araca dönüştürdü. Penwarden, motivasyonunu petrol şirketlerinden aldığını söyledi. 1993 model eski bir araba satın alan Penwarden, içten yanmalı motoru kendi değiştirdi.

Dönüşümün maliyeti 24 bin dolar

Yeni bir vites ve elektrik motor kullanan Penwarden, 24’ü kaputun altında 56’sı bagajda olmak üzere arabanın önünü ve arkasını pillerle doldurdu. Penwarden, projenin maliyetinin 24 bin dolar tuttuğunu belirtti.

Penwarden’ın arabasını dönüştürmesine yardım eden soğutma mühendisi Hagen Bruggemann, yaklaşık sekiz arabayı elektrikli hale getirdi. Penwarden, arabasını dönüştürmek için ayırdığı zaman ve paranın herkes için mümkün olmadığını, kendisinin ayrıcalıklı bir konumda bulunduğunu dile getirdi.

Hükümete dönüşümü destekleme çağrısı yaptı

Arabayı evinde şarj ettiğini söyleyen Penwarden, Yeni Zelanda hükümetine de bu dönüşümü destekleme çağrısında bulundu.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Janset Atacan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.