Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin Belediye Başkanları Çalıştayı’nda ikinci gün: Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: “Belediyelerimiz iktidarın zulmü altında”


CHP’nin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı ikinci gününde. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin iktidarın zulmü altında olduğunu belirterek, “Ama halkımıza yönelik zulüm çok daha büyüktür. Derin yoksulluk ve adaletsizlik ülkemizin her köşesini sarmıştır. Ancak biliyoruz ki milletimiz çaresiz değildir” dedi.


“İktidar, seçimde kazanamadığı belediyeleri karalamak için masabaşı algı operasyonlarına başladı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin üst düzey yöneticileri ve belediye başkanlarının katıldığı Van’daki çalıştayın ikinci gününün açılış konuşmasını Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptı. Torun, iktidarın tüm baskılarına rağmen, şikâyet etmeden çalışan ve sosyal devlet anlayışından kopan iktidara sosyal belediyecilik dersi veren belediye başkanlarıyla bir arada olmanın gururu içinde olduklarını söyledi. Van’a sadece bir toplantı düzenleyip ayrılmak için gelmediklerini, dün belediye başkanlarının kentin 13 ilçesinde sahaya çıkıp vatandaşlarla buluştuğunu, sorunları dinleyip partinin çözüm önerilerini anlattığını belirten Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Çalıştayımızda, belediyelerimizin üç yıllık hizmet sürecini ve önümüzdeki iki yılda yapılması gerekenleri de ele alacağız. Yakın siyasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan 2019 yerel seçimlerinin üzerinden üç yıl geçti. Üç yılda belediyelerimiz çok büyük adaletsizliklere maruz kaldı ve bu haksızlıklar artarak devam ediyor. Şu anda tüm kamu kaynakları, belediyelerimize kapatılmıştır. Belediyelere kaynak sağlayan tüm kurumlarda büyük bir partizanlık hüküm sürmektedir. Belediyelerimizden hizmet bekleyen milyonların hakkı olan kaynaklar, sırf Cumhuriyet Halk Partili diye kesilmektedir. Siyasi iktidar, özellikle son dönemde seçimde kazanamadığı ve hizmetlerine engel olamadığı belediyeleri karalamak için masabaşı algı operasyonlarına başlamıştır. Belediyelerimiz, her gün haksız hukuksuz soruşturmalarla muhatap olmaktadır. Talimatlı müfettişler her gün belediyelerimizin kapısındadır. Belediyelerimizde suç arayıp da bulamayanlar artık sahte suçlar uydurmanın acizliğine düşmüştür. İşte bizim belediyelerimiz tüm bu zorluklar içinde tarihi bir hizmet mücadelesi vermektedir.”

“Derin yoksulluk ve adaletsizlik ülkemizin her köşesini sardı”

Seyit Torun, Van’dan tüm belediye başkanları ile birlikte bir kez daha seslendiklerini dile getirerek, “Onlar ne yaparsa yapsınlar, bizim belediyelerimizin vatandaşa hizmetine mani olamadılar ve bundan sonra da olamayacaklar. Halkın belediyeleri, şikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte aştılar ve aşmaya da devam edecekler. Evet, belediyelerimiz iktidarın zulmü altındadır. Ama halkımıza yönelik zulüm, çok daha büyüktür. Derin yoksulluk ve adaletsizlik ülkemizin her köşesini sarmıştır. Ancak biliyoruz ki milletimiz çaresiz değildir. Biz, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyen bir neslin çocuklarıyız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.