Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oğuz Kaan Salıcı, Nevaf Bilek ve Şerdil Dara Odabaşı, Belediye Başkanları Çalıştayı’nı Medyascope’a değerlendirdi

CHP’nin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek ve İstanbul-Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, çalıştayı Medyascope’a değerlendirdi.

Kurgu: Özgün Özgül

Belediye Başkanları Çalıştayı için Van’a giden CHP yöneticileri, bölgeyi ihmal edip halkı yalnız bıraktıklarını, halkla kucaklaşmaya geldiklerini söyledi. Halktan yoğun ilgi gördüklerini anlatan CHP’liler, bölgeye daha sık geleceklerini vurguladı.

Salıcı: “Van’ı kucaklayacak, büyütecek ve sorunlarını çözecek bir iktidar olmak istiyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: “Bu hafta sonu CHP’li belediye başkanları ile Van’dayız. Belediye başkanlarımız en uzak ilçeler dahil vatandaşlarla buluşup dertlerini dinlediler. CHP’nin çözüm önerilerini ve belediyelerinde yapmış olduklarını anlattılar. Van halkıyla iç içe birkaç gün geçirmiş oldular. Neden Van’dayız? Van, belediyemizin olmadığı bir il. Doğunun güzel, büyük, metropol bir ili. Van’da 2018’deki oyumuz yüzde 2. Biz istiyoruz ki hem Van’da oyumuzu artıralım hem CHP’den bir veya birden fazla arkadaşımız parlamentoya gelsin hem de Van’ı kucaklayacak, büyütecek ve şehrin içinde bulunduğu sorunları çözecek bir iktidar olalım.

Bilek: “CHP’nin bölgede 20-25 yıl önceki potansiyelini yakalamak istiyoruz”

CHP PM üyesi Nevaf Bilek: “Daha önce birilerinin ‘CHP Sivas’tan öteye gidemiyor’ demelerine karşı biz şu anda tüm belediye başkanlarımızla buradayız. Van önemli bir ilimiz, siyasi anlamda da bizim için çok belirleyici bir il. CHP’nin bölgede bundan 20-25 yıl önceki potansiyelini yakalamak gibi bir düşüncemiz var. CHP’nin geçmişten beri bölgede bir tabanının olduğunu biliyoruz. Bu tabanla bir araya gelmek, barışmak ve kucaklaşmak için Van toplantımız önemli. Van halkı bizi bağrına bastı, kucaklaştık, geçmiş dönemdeki yanlışlarımızı birbirimize söyledik. Türkiye’ye demokrasi gelmesi açısından bu kucaklaşmaya devam edeceğiz.”

Odabaşı: “Biz geçmişimizi unuttuk, tekrar bu kucaklamayı sağlamaya geldik”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: “Uzun zamandır buralara gelmiyoruz. CHP olarak ilk defa geniş katılımlı olarak buralara gelip Vanlıların, komşularımızın, yurttaşlarımızın derdini dinledik. Yalnız bıraktık onları. Hem belediyemizin olmaması hem oyumuzun çok düşük olması ve en önemlisi uzun zamandır yurttaşlarımız ve komşularımızın dertlerine ortak olamadığımızdan dolayı Van’a geldik. Van’ın İran sınırında bulunan Çaldıran ilçesini ziyaret ettim. Birinci problem tüm ülkede olduğu gibi ekonomi. Esnaf elektrik parasından dolayı ampullerini bile yakamıyor. Umarım ampulü de söndürecekler, bunu da söyleyeyim. Bütün esnaf bize onları niye yalnız bıraktığımızı ve niye gelmediğimizi sordular. ‘Niye kapımızı çalmadınız?’ dediler. Biz de kendi yanlışımızı ve hatamızı kabul ederek onları cevaplamaya çalıştık. Bizim ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı merak ediyorlar ve yol haritamızın belirlenmesini istiyorlar. Bugünkü toplantı bu yol haritasının belirlenmesindeki başlangıç noktalarından biri olacaktır. Bundan sonra Van’a, Hakkâri’ye, Ağrı’ya, Erzurum’a daha çok gideceğiz. Geçmişte CHP buralarda vardı. 1989’da Van, Mardin, Bingöl, Muş belediye başkanları SHP’dendi. Biz geçmişimizi unuttuk. Tekrar bu kucaklamayı sağlamaya geldik.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.