Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 14. kez mutlu sona ulaşan Real Madrid’in şampiyonluk yolculuğu 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kupanın sahibi belli oldu. Real Madrid, dev finalde karşı karşıya geldiği Liverpool’u Vinicius Junior’un attığı gol ile 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Devler Ligi’nde 14. kez mutlu sona ulaşan Real Madrid’in şampiyonluk yolculuğunu, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik

Real Madrid, bütçede daralmaya gitti

Avrupa futbolunun en büyük kulüplerinden Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadyumu’nun yapımının devam etmesi nedeniyle 2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde kesenin ağzını açamadı. David Alaba’yı Bayern Münih’ten bonservissiz kadrosuna katan Madrid, en büyük hamlesini ise Rennes’in 18 yaşındaki yıldız adayı Eduardo Camavinga’yı 31 milyon euro karşılığında renklerine bağlayarak yaptı. Öte yandan 62 yaşındaki İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti, Gareth Bale, Eden Hazard ve Marcelo gibi yıldızlarını kadro planlamasında düşünmemekteydi. Real Madrid’e tarihinin en başarılı günlerini yaşatan Toni Kroos, Luka Modric ve Casemiro üçlüsü ise yaşlanmaktaydı. Söz konusu sıkıntılı durumlar, kadronun daha da daralmasına sebebiyet verdi.

Real Madrid, Sheriff Tiraspol mağlubiyeti ile sarsıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Inter, Sheriff Tiraspol ve Shakhtar Donetsk ile mücadele eden Real Madrid, mükemmele yakın bir performans ortaya koyarak 15 puan topladı ve grubunu zirvede tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Grubun ikinci maçında alınan skor ise gelecek adına şok etkisi yaratacaktı.

Sahasında Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol’u konuk eden Real Madrid, rakibine 2-1 yenildi. 10 milyon 38 bin euroluk değeri bulunan Sheriff’in Madrid’i deplasmanda devirmesi, eflatun-beyazlı ekibin üzerinde kara bulutların dolaşmasına neden oldu. 

Avrupa futbolunun kara kutusu: UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid’i yenen Sheriff Tiraspol’un hikayesi:

Karim Benzema, Gianluigi Donnarumma’nın kariyeri ile oynadı

D Grubu’nu lider tamamlayan Real Madrid, son 16 turunda turnuvanın favorilerinden Paris Saint-Germain (PSG) ile eşleşti. Neymar, Kylian Mbappe ve Lionel Messi’li hücum hattına sahip PSG’nin turu geçmesine kesin gözüyle bakılmaktaydı. İlk maçta tahminleri boşa çıkarmayan Fransa temsilcisi, rakibini 1-0 mağlup ederek avantajı cebine koydu.

Fransa deplasmanından 1-0 mağlubiyet ile dönen Real Madrid, 9 Mart tarihinde sahasında PSG’yi konuk etti. Kylian Mbappe’nin bulunduğu kanadı etkili kullanan Mauricio Pochettino’nun öğrencileri, 39. dakikada öne geçti. Hızlı gelişen PSG atağında Neymar’ın harika pasına hareketlenen Mbappe, ceza sahası içinden şık bir vuruşa imza atarak Real Madrid filelerini sarstı. 

Soyunma odasına 1-0 geride giden Real Madrid, ikinci yarının ilk dakikalarında sahada varlık gösteremedi. Bu durumun farkında olan Carlo Ancelotti, 57. dakikada Camavinga ve Rodrygo değişiklikleriyle saha içine müdahale etti. Real Madrid, iki genç yıldızının oyuna girmesinin ardından PSG’yi daha ileride karşılamaya başladı. İspanya temsilcisi, aradığı golü ise kaleci Gianluigi Donnarumma’nın ikramı ile buldu. Real Madrid, beraberlik golünün ardından oyunun momentumunu tamamen eline geçirdi. Ev sahibi, 76. dakikada ise öne geçmeyi başardı. Real Madrid’in 36 yaşındaki yıldızı Luka Modric’in pasında top ile buluşan Benzema, kendisinin ve takımının ikinci golünü PSG filelerine yolladı. Üst üste yediği gollerin ardından oyundan kopan Fransa temsilcisi, 78. dakikada kalesinde bir gol daha gördü.

PSG’yi Karim Benzema’nın attığı üç gol ile 3-1 mağlup eden Real Madrid, çeyrek finale adını yazdırdı. Benzema ise üç farklı Şampiyonlar Ligi maçında üç ve üzeri gol atan ilk Fransız oyuncu olarak tarihe geçti.

Karim Benzema, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde hat-trick yapan en yaşlı oyuncu oldu (34 yıl, 80 gün)

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Chelsea eşleşmesinde korkulan olmadı

Son 16 turunda Paris Saint-Germain’i (PSG) devirerek büyük sükse yapan Real Madrid, çeyrek finalde Chelsea ile kozlarını paylaştı. Eflatun-beyazlılar, turun ilk ayağında son şampiyon Chelsea’yi Karim Benzema’nın attığı goller ile 3-1 geçerek yarı final kapısını ardına kadar araladı. Ancak rövanş karşılaşması, Real Madrid cephesinde korku dolu anlara sahne oldu…

Londra’daki ilk maçı 3-1’lik skorla kaybeden Chelsea, Santiago Bernabeu’daki mücadeleye hızlı başladı. 15. dakikada maçta gol perdesi açıldı ve Mason Mount, İngiliz ekibini 1-0 öne geçiren golü kaydetti. İkinci yarıya hızlı başlayan da konuk ekip oldu. 51. dakikada Antonio Rüdiger farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. 75. dakikaya gelindiğinde Real Madrid savunmasını üst üste çalımlarla eksilten Werner, skoru 3-0’a getiren golü attı. Alman yıldızın attığı gol, Santiago Bernabeu’nun buz kesmesine neden oldu. 

Skor tabelasında 3-0’ı gören Carlo Ancelotti 78’de hamlesini yaptı ve Marcelo ile Rodrygo oyuna girdi. 80. dakika oynanırken Modric’in ortasına harika bir vuruş yapan Rodrygo farkı ikiye indirdi ve normal sürenin sonucunu söyledi. 

İlk uzatma devresinde iki taraf da temkinli bir futbol ortaya koyarken Karim Benzema 96. dakikada sahne alarak skoru 3-2’ye getirdi. Bu skorla birlikte Real Madrid yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Real Madrid, Pep Guardiola’nın Manchester City’sini eleyerek finale yükseldi

Real Madrid, yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilmeyi “takıntı” haline getiren Manchester City ile eşleşti. İngiltere’de oynanan ilk maçta City, Real Madrid’i 4-3 mağlup ederek az da olsa avantaj elde etmeyi başardı. 

İngiltere’de oynanan ilk karşılaşmayı 4-3 kaybeden Real Madrid, 4 Mayıs tarihinde Manchester City’yi sahasında konuk etti. Her iki ekip, karşılaşmanın ilk bölümünde oyun üstünlüğünü eline almakta zorlandı. İlk 45 dakika, golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Dakikalar ilerledikçe oyunda ağırlığını hissettiren Manchester City, 73. dakikada ise öne geçti. Bernardo Silva’nın nefis pasında top ile buluşan Riyad Mahrez, yaptığı vuruşta fileleri sarstı. City, böylelikle en büyük hedefi olan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için dev bir adım atmış oldu.

Maçın kırılma anı ise 87. dakikada yaşandı. Sol kanattan ceza sahasına giren Jack Grealish, vuruşunu yaptı. Ancak Mendy, meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkararak takımını oyunda tuttu. 68. dakikada Toni Kross’un yerine oyuna dahil olan Rodrygo ise maçın gidişatını değiştirdi. 90. dakikada Camavinga’nın sağ kanattan yaptığı ortada topu kontrol eden Karim Benzema, uygun durumdaki Rodrygo’ya pasını aktardı. Brezilyalı yıldız, topa sağ ayağı ile dokundu ve kaleci Ederson’un sağından ağları havalandırdı. Rodrygo’nun golünden sonra havaya giren Real Madrid, 90+1. dakikada ise maçı uzatmalara taşıyacak golü kaydetti. Dani Carvajal’ın nefis ortasında kafa vuruşunu yapan Rodrygo, kendisinin ve takımının ikinci golünü atmayı başardı. 

Akıl almaz bir geri dönüşe imza atan Real Madrid, uzatma devrelerine de çok hızlı başladı. 93. dakikada Ruben Dias’ın müdahalesi ile yerde kalan Karim Benzema, takımına penaltı kazandırdı ve beyaz noktanın başına geçti. Fransız yıldız, kaleci Ederson’un sağından meşin yuvarlağı filelere yollayarak aradaki farkı ikiye çıkardı. 

Real Madrid, ilk maçta 4-3 kaybettiği Manchester City’yi sahasında 3-1 mağlup ederek toplamda 6-5’lik skor ile finale yükseldi ve Liverpool’un rakibi oldu. 

Rodrygo, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir eleme turu maçının 90’ıncı dakikasında iki gol atan ilk oyuncu oldu.

Dev final geç başladı

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında dün akşam (28 Mayıs) Liverpool ile karşı karşıya geldi. Ancak Fransa’nın başkenti Paris’teki Parc des Princes’in ev sahipliği yaptığı mücadele, 36 dakika geç başlamak zorunda kaldı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi finali, giriş kuyruğundaki Liverpool taraftarlarının stada zamanında ulaşamaması nedeniyle 36 dakika ertelendi. 

Yabancı basından elde edilen bilgilere göre; ertelemenin nedenleri şu şekilde aktarıldı: 

Camila Cabello, konser sırasında yuhalandı

Küba-Amerika asıllı ünlü şarkıcı Camila Cabello, Parc des Princes’de oynanan dev finalin öncesinde görkemli bir konsere imza attı. Ancak “Bam Bam” “Senorita” ve “Havana” gibi hit parçaları olan şarkıcı, stadyumu dolduran fakat gecikme nedeniyle öfkeli futbolseverler tarafından yuhalandı. 

Real Madrid, tarihindeki 14. Devler Ligi kupasını kazandı

Liverpool, Parc des Princes’de oynanan karşılaşmaya çok hızlı başladı. Maçın ilk bölümünü domine eden Kırmızılar, 21. dakikada ise Sadio Mane ile gole yaklaştı. Senegalli yıldızın yaptığı vuruşta inanılmaz bir kurtarışa imza atan Thibaut Courtois, bu bölümde Real Madrid’i oyunda tutan isim oldu. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile sona erdi. 

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonunu belirleyecek finalin ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Real Madrid’di. Soyunma odasından yoğun baskıyla dönen İspanya temsilcisi, 59. dakikada öne geçti. Valvarde’nin uzak direğe doğru yerden gönderdiği harika pasta meşin yuvarlağı filelere yollayan Vinicius Junior, skoru 1-0’a getiren isim oldu. Brezilyalı yıldız, bu sezonki toplam gol sayısını 22’ye yükseltti. 

Kalesinde gördüğü golün ardından baskısını artıran Liverpool, Mohamed Salah ile yakaladığı gol pozisyonlarında kaleci Courtois’yı geçmeyi başaramadı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor üstünlüğünü korumayı başaran Real Madrid, 14. kez Avrupa’nın en büyüğü oldu. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Real Madrid, kupasına kavuştu:

Carlo Ancelotti, Şampiyonlar Ligi’ni dört kere kazanan ilk teknik direktör oldu.

Real Madrid, Premier League’in zirvesindeki üç takımı (Manchester City, Liverpool ve Chelsea) eleyerek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa uzandı. 

Belçikalı kaleci Thibaut Courtois, dev finalde maçın oyuncusu seçildi.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1530692852606455810?s=20&t=7cXi0-KePV4W002mBAN6nA

Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Carvajal, Toni Kroos ve Casemiro, Real Madrid kariyerlerindeki beşinci UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı.

Kariyerinde sayısız kupa bulunan Marcelo, Real Madrid’e veda etti.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.